Kanlı canlı hayat

17 yaşındaki Tuğba, talasemi hastasıydı. Şifa ise kardeşinde saklıydı... Ancak kordon kanının bulunduğu paket, taşıma anında patladı. Umutlar şimdi ilik nakli ile 20 bin TL'ye kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2013 Güncelleme 11 Mayıs 2013, 00:00
Kanlı canlı hayat

İÇİNDEKİLER

Mersin'de yaşayan Halis Dibenkuşu ile eşi Ayşe Dibenkuşu, 17 yıl önce kızları Tuğba'yı kucakladı. Bu tablo, Tuğba'nın talasemiye (Akdeniz anemisi) yakalanmasıyla karardı. Genç kız, yıllar yılı kan takviyesi ile hayata tutundu. Onun için tek şart kardeşinden alınacak bir ilik nakliydi.

7. DENEMEDE HAMİLE
Bu nedenle annesi tam 7 kez hamile kaldı. Ama hepsi hüsranla sonuçlandı. Anne Ayşe umudunu kaybetmişken 7. denemede hamile kaldı. Bu gebelikten Tuğba'ya şifa olacak kardeşi Barış dünyaya geldi. Barış'tan alınan kordon kanı Tuğba'ya verilecekti. Bunun için kanın önce İstanbul'da bir merkeze gönderilmesi gerekiyordu. Ama aksilik burada da ailenin peşini bırakmadı. Barış'ın kordon kanı, kargoda patladı.

MADDİ SORUNLAR...
Neyse ki bir süre sonra Barış'ın iliğinin Tuğba'ya uyduğu belirlendi. Tuğba nakil için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Ama bu kez de parasızlık ailenin belini büktü. Yeşil kartlı Halis Dibenkuşu, "5 Haziran'da kızıma ilik nakli yapılacak. Kontroller üç ay sürecek. Ankara'da kalmamız gerekiyor. Ancak konaklama ve ilaç giderleri için 20 bin lira lazım" diye konuştu.