Tezek davası!

Burdur'un Hacılar Köyü'nde Karakol komutanı olarak 2 ay kalan Başçavuş Yılmaz Güney, 15 farklı suça imza attı. Tarlasının bile ihtiyaçlarını köylüden alan Güney için 52 yıl hapis talep edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2013 Güncelleme 20 Nisan 2013, 02:06
Tezek davası!

İÇİNDEKİLER

Çizdiği 'karakol komutanı' tipiyle filmlere konu olabilecek Başçavuş Yılmaz Güney, Burdur Hacılar Köyü'ne Ekim 2010'da atandı. Göreve başlar başlamaz hemen "işe" koyuldu. Dava dosyasındaki bilgilere göre; ilk olarak karakolun sorumluluk alanındaki Yazıköy ve Düger köylerine haber saldı: "Karakolun tabelası yapılacak, muhtarlar para versin!" Köy muhtarları Gültekin Öz ve Münir Düger, 300 ve 200'er lirayı komutanın "bırakılmasını" istediği kasaba bıraktı. Ancak bu para karakolun tabelasına değil, komutanın Aydın'da yaşayan karısına gitti.

GÜBRELER GELSİN!
Mevsim "ekim" mevsimi olduğu için komutanın Aydın'daki tarlasına gübre ihtiyaç oldu. Güney yine kolları sıvadı ve karakoldaki askerlere emir verdi: "Soğanlı, Kumluca ve Müslümler köylerine gidip hayvan gübresi alıp getirin." Askerler askeri aracı binip köylere çıktı, komutanlarının istediği hayvan gübresini alıp geldi. Aracın yönü bu kez Aydın'a çevrildi. Gübreler aydındaki tarlaya "yıkıldı". Kayınpederinin evine gereken mermer de çevre köyden sağlandı. Güney, 2 ay içinde 15 suç işleyince açığa alındı. Çok sayıda "irtikap" suçundan 52 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava yakında görülecek.

Ersan ATAR