Define bombası

Cinci hoca 'Bu evin altında define var' dedi. Defineciler evde 10 metre derinliğinde çukur kazdı. Buldukları lahiti açmak isterken patlayıcıya sigara izmariti düştü. Rüya faciaya döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2013 Güncelleme 20 Nisan 2013, 00:42
Define bombası

İÇİNDEKİLER

Konya'nın Karapınar ilçesinde bir evin içinde define aramak için yapılan kazı sırasında meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 1'i çocuk 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Feci olay, Karapınar ilçesine bağlı Hotamış beldesinde, meydana geldi. Şabanlı Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Emin Yemiş (44), kendine ait kerpiç evin ardiyesinde bir süre önce arkadaşlarıyla birlikte define kazısı yapmaya başladı. 10 metrelik bir kazı yapan ve dün gece de kazıya devam eden Yemiş ve arkadaşları iddialara göre düz ve sert bir zeminle karşılaştı. Kazıyı sürdüren Yemiş ve arkadaşları buldukları zemini bir lahite benzeterek açmaya çalıştı. Başarılı olamayınca defineciler lahiti patlatarak açmak istedi. Patlayıcı için hazırlanan karışımın içine ise iddiaya göre sigara izmariti düşünce büyük bir patlama meydana geldi. Hemen ardından ise yangın başladı. Yangına Karapınar ve Hotamış itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevlerin söndürülmesinin ardından içeri giren ekipler evin sahibi Emin Yemiş, İskender Gümüşsoy (37), Cengiz Akan (30) ve Dönay Yemiş (10) cesedine ulaştı. Yaralı haldeki Ayşegül Yemiş (16) ve Yavuz Sözen hastaneye kaldırıldı.

PATLAYICI GETİRDİ
Olayla ilgili, Emin Yemiş'in eşi Medine Yemiş ile soyadı öğrenilemeyen Bayram adındaki bir kişi gözaltına alındı. Yaralı olan Yavuz Sözen'in ise tedavisinin ardından, patlayıcı hazırlamak için kullanılacak malzemeleri getirdiği gerekçesiyle gözaltına alınacağı öğrenildi. Hotamış Belde Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, "Komşuları, önce bir patlama sesi duyduklarını söylüyor. Ölenlerden birinin de ev sahibi Emin Yemiş olduğunu öğrendik'' dedi.

CİNCİ HOCA ÖLÜME GÖNDERDİ
Vatandaşlar, yıllar önce cinci bir hocanın 'o evin altında define var' demesi üzerine 4 arkadaşın gizliden gizliye kazı yaptıklarını söyledi.



Özgür SARI