Hayata uçtu

Refiye Yılmaz'ın ince bağırsağı alındı. Doktorlar 6 ay ömür biçti. ABD, tedavisi için 1 milyon dolar istedi. Devlet, bu parayı hastaneye yatırdı. Genç kız ise umuda doğru havalandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2013 Güncelleme 15 Nisan 2013, 00:48
Hayata uçtu

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'da bir markette çalışan Refiye Yılmaz (24), 7 yıl önce ağrı şikayetiyle hastaneye gitti. Kasiyerlik yapan genç kıza, "Gardner Sendromu" teşhisi konuldu. Yani bağırsağında tümör vardı. Doktorlar, 2008 yılında Refiye'nin ince bağırsağını ameliyatla aldı. 22 santimlik metal pipetle yaşayan kasiyere, "Tedavi olmazsan 6 ay yaşarsın" denildi. Ancak ince bağırsak nakli ABD'de yapılıyor ve tedavi için 1 milyon dolar gerekiyordu.

PARA HASTANEYE YATIRILDI
Emekli baba Mustafa Yılmaz, tedavi parasını bulamadı. Ölüm korkusuyla yaşayan Refiye'nin dramı, Türkiye'yi ağlattı. Genç kız için yardım kampanyası başlatıldı. Devlet ise Refiye'ye sahip çıktı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastayı evinde ziyaret etti ve tedavi masraflarının karşılanacağının müjdesini verdi. Bakanlık, Miami Jackson Memorial Hastanesi ile irtibata geçti. Tedavi bedeli olan 1 milyon dolar hastaneye yatırıldı. Refiye ise güzel haberi alınca mutluluktan havalara uçtu. Ve Refiye için ABD yolu gözüktü.

BAKAN'DAN MORAL TELEFONU
Bakan Müezzinoğlu, ailesi ve kendisine destek veren Beşiktaşlı taraftarlar eşliğinde Atatürk Havalimanı'na giden Refiye'yi arayarak moral verdi. Bakan'a teşekkür eden genç kız, "İnşallah iyileşip Türkiye'ye döneceğim" dedi. Genç kız daha sonra THY uçağıyla, ABD'ye uçtu. Ailesi ise arkasından mutluluk gözyaşları döktü.

BAKAN ZİYARETİ
Bakan
Mehmet Müezzinoğlu, eşi Faize Hanım ile Refiye'yi ziyaret etmişti. Tedavisi karşılanan genç kız, hastaneye yatırılacak. Tetkiklerin ardından nakil olup olamayacağı belli olacak.

CEVDET ÖZDEMİR