Altın'ı oydu

Banka kasalarındaki 100 kilo altın, gümüşe döndü. Kuyumcu kardeşler soluğu poliste aldı. Büyük oyunu kuyumcuda çalışan yeğenin gümüşleri altın suyuna batırarak oynadığı anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2013 Güncelleme 13 Nisan 2013, 00:00
Altın’ı oydu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan Özkan B. ve Remzi B. kardeşler, iki hafta önce yanlarında çalışan yeğenleri Remzi D. ortadan kaybolunca polise kayıp başvurusunda bulundu. Özkan B. ile Remzi B., geçtiğimiz hafta olası bir hırsızlık ihtimaline karşı bankadaki kiralık kasalarını kontrole gitti.

ALTIN, GÜMÜŞ OLDU
Kasalarında sakladıkları piyasa değeri toplam 10 milyon lira olan 100 kilo altının yerinde olduğunu gören iki kardeş rahat bir nefes aldı. Fakat kuyumcular, acı gerçeği kontrolden iki saat sonra anladı. İş gereği altınların bir bölümünü bozdurmak için bankaya giden kardeşler, altınların gümüşle değiştirildiğini fark etti. Gümüşleri altın suyuna batıran hırsızların, diğer banka kasalarındaki altınları da aynı yöntemle değiştirdikleri ortaya çıktı. Kuyumcu kardeşler polise koşup, kasa anahtarlarının kopyasının yeğenlerinde de bulunduğunu belirterek şikayette bulundu. Ekipler, kayıp olan Remzi D. ile olaya karıştıklarını tespit ettikleri Kapalıçarşı çalışanı Murat B. (33), Ramazan G. (37), Cevriye T. (33) ve İmmanuel T.'yi (35) gözaltına aldı. Remzi D. ile İmmanuel T. tutuklandı.


Emir SOMER