Fransız kalmadı

Koruyucu aileye verilen 3.5 yaşındaki Ziya'nın Fransız annesi isyan etti: Türkler haklarımı daha iyi koruyor. Türk vatandaşı olacağım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2013 Güncelleme 30 Mart 2013, 00:00
Fransız kalmadı

İÇİNDEKİLER

Avrupa ülkelerinde ailelerinden koparılan Türk çocuklarının dramı devam ediyor. Hollandalı Yunus'la gündeme gelen dramın son örneği 3.5 yaşındaki Ziya. Babası Türk, annesi Fransız olan Ziya da koruyucu aileye verildi. Fransız eşi İsabelle Aubry'den boşanmak üzere olan Sercan Atasoy, oğlunun alıkonulduğu gerekçesiyle açlık grevine başladı. Sıkıntıdan hastanelik olan Fransız anne de, duruma büyük tepki gösterdi.

'TEHDİT ETTİLER'
Fransız sosyal hizmet görevlilerinin, "Basına konuşmayın, sizin ve çocuğunuz için iyi olmaz" diyerek kendisini tehdit ettiğini söyleyen İsabelle Aubry, adeta çılgına döndü. Türk vatandaşlığına geçeceğini belirten Aubry, "Fransız olduğum halde Türkiye benim haklarımı sizden daha iyi koruyor" şeklinde konuştu.

ZİYA'YI KİMSEYE VERMEYECEĞİZ
3.5 yaşındaki Ziya'yı almak için baba Sercan Atasoy açlık grevi yaparken; anne İsabelle Aubry (sağda), ülkesindeki yetkililere ateş püskürdü. Aubry, "Ziya'yı kimseye bırakmayız" dedi.