Cevapsız çağrı

Çağrılı koruması olan 34 yaşındaki Gülşen Yavuz, boşanma davası devam ederken eşi tarafından 4 çocuğunun gözü önünde av tüfeğiyle öldürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2013 Güncelleme 26 Mart 2013, 00:00
Cevapsız çağrı

İÇİNDEKİLER

Ankara Yenimahallede uzun süredir işsiz olan Yılmaz Yavuz, 4 çocuğuna bakmak için çalışan 16 yıllık eşi Gülşen Yavuz'u kıskançlık bahanesiyle sürekli dövmesiyle başladı. Muhammed (15), Destegül (14), İsa (12) ve Mahmut (10) adında dört çocuğu olan anne Gülşen Yavuz, eşi hakkında üç kez evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Eşine boşanma davası da açan Gülşen Yavuz'a savcılığa başvurusu sonrası "çağrılı koruma" da tahsis edilmişti. Hakkındaki mahkeme kararlarına aldırmayarak, önceki gece eşinin ve çocuklarının yaşadığı gecekonduya giden Yılmaz Yavuz, eşini "sadece konuşacağım" diyerek kapıyı açmaya ikna etti. Kapıyı açan Gülşen Yavuz, eşinin av tüfeğiyle içeriye girmesine engel olamadı. Silah tehdidiyle eşini odaya alan Yılmaz Yavuz, kısa süreli tartışmanın ardından av tüfeğiyle eşine ateş etti. Olaydan sonra Yılmaz Yavuz, evden kaçıp kayıplara karışırken, silah sesine uyanan çiftin 4 çocuğu annelerini kanlar içinde buldu. Başından ağır şekilde yaralanan Gülşen Yavuz, olay yerinde hayatını kaybetti. Çiftin çocukları gözyaşları içinde olayı polise anlatarak, "Annemizi, babam öldürdü. Silah sesiyle uyandık. O sırada babam evden çıkarak kaçmaya başladı" dedikleri öğrenildi. Polis, kayıplara karışan Yılmaz Yavuz'u arıyor.

DEVLET HAREKETE GEÇTİ
Gülşen Yavuz'un çocukları için harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuklara psikolojik destek sürecini başlattı. Çocuklar savcılık kararıyla devlet korumasına alınabilecek. Bu arada Gülşen Yavuz'un ailesinin de çocukların bakımını üstlenmek istediği öğrenildi. Bakanlık avukatları, Gülşen Yavuz'un davasına da müdahil olacak.

BÖYLE KORUMA OLMAZ
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü: "Uygulamada çok ciddi sorunlar var. Kolluk kuvvetleri yasanın gereğini yapmıyor. Zihniyet değişmiyor. Gülşen'in çocukları şimdi ne olacak? Çağrılı koruma diye bir kavram olamaz. Bu durumdaki mağdurların 7/24 korunması gerekiyor. Telefonla çağırarak koruma olmaz" dedi.




Alper SANCAR- Yüksel TEMEL