Konsomatrise 'evlilik' infazı

Barlarda çalışan 25 yaşındaki Ümit Zehra Aydar'ı, 'evlenelim' dediği sevgilisi, otomobilde av tüfeği ile vurarak öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2013 Güncelleme 23 Mart 2013, 00:00
Konsomatrise ’evlilik’ infazı

İÇİNDEKİLER

Kütahya'da önceki akşam saat 20.00 sıralarında 155 Polis İmdat hattını arayan kimliği belirsiz bir kişi 'Fatih Sultan Bulvarı'nda eczanelerin önünde park halindeki otomobilin arka koltuğunda ceset var, gidin alın' ihbarında bulundu. Polis ekipleri, verilen adrese gittiğinde kapıları kilitli otomobilin arka koltuğunda yarı çıplak kadın cesediyle karşılaştı. Otomobil çekiciye yüklenerek Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanenin morg giriş kapısı önüne indirilen otomobilin kapıları çilingirle açıldı. Av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş olan kadının 25 yaşlarındaki Ümit Zehra Aydar olduğu belirlendi. Ceset, hastane morguna konulurken olayda kullanılan av tüfeği de aracın bagajında bulundu.

BABADAN OĞULA
Aracın sahibi Kadir Demir'e ulaşan ekipler otomobili oğlu Kadir Demir'in kullandığını ve şüphelinin 2 gündür eve uğramadığını belirledi. Olay yerinin çevresinde sürekli telefonuyla konuşurken polislerin dikkatini çektiği için gözaltına alının bir kadının ifadesiyle şüpheli Demir ve arkadaşı Orhan Saltan saklandıkları evde gözaltına alındı. Demir, İfadesinde, barlarda konsomatris olarak çalışan Aydar'la bir süredir birlikte olduğunu, Salı gecesi de araçta birlikte olurken kıskançlık yüzünden tartıştıklarını söyledi. Aydar'ın, 'Başkasıyla olmamı istemiyorsan evlenelim' teklifi üzerine tüfekle genç kadını öldürdüğünü itiraf etti. Zanlının,arkadaşı Orhan Saltan'la birlikte onun kızının evinde saklandıkları belirlendi. Gözaltın alınan genç kadın ise Saltan'ın kızı olduğu ve gelişmeleri zanlılara aktarmak için olay yerinde beklediği belirlendi.

Bünyamin ÇAPGULAŞ