Destan'sı mesaj

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü için bir araya gelen 18 sanatçı, Çanakkale Türküsü'nü 18 farklı şekilde yorumladı. 'Kardeşlik' mesajı verilen klip şehit torunlarına hediye edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2013 Güncelleme 17 Mart 2013, 01:04
Destan’sı mesaj

İÇİNDEKİLER

Türk insanı, Çanakkale'de destan yazan ordusunu ve şehit düşen 250 bini aşkın askerini anmaya hazırlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenleyeceği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü için özel bir proje hazırlandı. Bu projede 18 ünlü sanatçı Çanakkale Türküsü'nü farklı yorumlarla seslendirdi.

ENSTRÜMANLARLA AĞIT
Projede sanatçılar Çanakkale ruhunu yaşatmak, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajı vermek için gönüllü olarak bir araya geldi. Para almadan bu işe destek veren sanatçılarla birlikte klipte Bakanlığın Eğitim Yayın Daire Başkanı Amber Türkmen de yer aldı. Kabak kemane, klarnet, kemençe, elektro gitar, asma davul, zurna kadar birbirinden farklı enstrümanların bir araya geldiği klipte, çalgılarla Türkiye'nin dört bir yanından annelerin ağıtları seslendirildi. Çanakkale şehitlerinin torunlarına hediye olarak hazırlanan proje; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çanakkale'de düzenlenecek etkinlikte gösterilecek. Burada Çanakkale şehitlerinin torunları ile bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, klibi de onlarla birlikte seyredecek.

GÖNÜLLÜ BİRLİK
Hiçbir ücret talep etmeden projeye destek veren sanatçılar şöyle: Özdemir Erdoğan, Işın Karaca, Hakan Aysev, Ahmet Şafak, Suzan Kardeş, Uğur Işılak, Vatan Şaşmaz, Hilal Özdemir, Aynur Aydın, Abdullah Polatçı, Eda Özülkü, Eflatun, Turgay Başyayla, Gökhan Birden, Reyhan Karaca, Mustafa Bozkurt ve Neslihan Demirtaş.

ERDOĞAN ÇANAKKALE'DE
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, soğuk algınlığı nedeniyle evinde dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığının gayet iyi olduğunu, bugün Çanakkale'ye gideceğini söyledi.

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ
"Çanakkale içinde vurdular beni
Ölmeden mezara koydular beni
Of gençliğim eyvah
Çanakkale köprüsü dardır geçilmez
Al kan olmuş suları bir tas içilmez
Of gençliğim eyvah
Çanakkale içinde aynalı çarşı
Anne ben gidiyorum düşmana karşı
Of gençliğim eyvah
Çanakkale içinde bir dolu testi
Anneler babalar ümidi kesti
Of gençliğim eyvah
Çanakkale'den çıktım yan basa basa
Ciğerlerim çürüdü kan kusa kusa
Of gençliğim eyvah
Çanakkale içinde sıra söğütler
Altında yatıyor aslan yiğitler
Of gençliğim eyvah
Çanakkale'den çıktım başım selamet
Anafarta'ya varmadan koptu kıyamet
Of gençliğim eyvah"




Burcu ÇALIK