4 yıldızlı ret

Ergenekon yine gerildi. Başbuğ'un avukatı Işık Koşaner'in de aralarında bulunduğu 4 komutanın tanık olarak geldiğini ve dinlenmelerini istedi. Ancak bu talep reddedildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2013 Güncelleme 19 Şubat 2013, 00:05
4 yıldızlı ret

İÇİNDEKİLER

Silivri Cezaevi'nde dün duruşma günüydü. Aralarında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un da bulunduğu 275 sanık Ergenekon davasında hakim karşısına çıktı. Savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyordu. Ancak bu karar gelmedi. Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Metin Ataç, Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nu tanık olarak dinlenmesi için mahkemeye getirdiklerini söyledi.

11 MART'A ERTELENDİ
Hatta bu sırada Işık Koşaner aracının içinde beklemekteydi. Ancak talep reddedildi. Mahkeme, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun Adli Tıp'a sevkine karar verdi Duruşma11 Mart'a ertelendi.

SiLiVRi SAVUNMASI
Dünkü davada savcının sanıklara verilecek cezalarla ilgili olarak görüşünü açıklayacağı bekleniyordu. Bu nedenle mahkeme önünde kalabalık vardı. Ancak sanık yakınları duruşma salonuna alınmadı. Bu nedenle jandarma ile aralarında arbede çıktı. Jandarma, gruba, tazyikli su ve gözyaşartıcı gazla müdahale etti. Ayrıca CHP'li Mahmut Tanal, bariyerlerin üzerinden atlamaya çalışırken bacağını incitti.

Fatih ULAŞ-Recai KÖMÜR