Batakta açan çiçek

Çetenin ağına düşüp birçok suça karışan lise öğrencisini polis, okul ve aile işbirliği kurtardı. Okul birincisi olan Sedat'ın yakasını kötü geçmişi bırakmadı. Şimdi cezaevine girecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2013 Güncelleme 01 Ocak 2013, 00:00
Batakta açan çiçek

İÇİNDEKİLER

İzmir'de inşaat işçisi bir babanın 9 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Sedat D., henüz 14 yaşında lise 1. sınıf öğrencisiyken kötü arkadaş çevresi nedeniyle bir hırsızlık şebekesinin eline düştü. Birçok suç işleyen genç, tam "Bu bataklıktan kurtuluş yok" derken, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleriyle tanıştı. Genci, suç örgütünün elinden kurtaran polis amcaları, okul yöneticileri, öğretmenleri ve ailesinin desteğiyle suça karıştığı arkadaşlarından uzaklaşarak okuluna yönelmesini sağladı. Bu destekle bataktan çıkan ve bir daha suç işlemeyen genç, derslerine sımsıkı sarıldı. Sedat, 2011-2012 ders yılında bütün derslerinden 90 ile 100 arası notlar alarak geçen yıl okul birincisi oldu.

DOSYA YARGITAY'DA
Bu yıl da sınavlardan 100 puan alan genç, başarılı eğitim yolunda ilerliyordu. Ancak geçmişi yakasını bırakmadı. Mahkeme, işlediği bir hırsızlık suçundan 2 yıl hapis, konut dokunulmazlığı suçundan 7 bin 200 lira para cezası verdi. Ceza da ertelenmeyince dosyası Yargıtay'a gönderilen dosya onanırsa Sedat cezaevine girecek.

ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM
İzmir Barosu'nun sağladığı avukatı aracılığıyla karara itiraz eden 17 yaşındaki Sedat D., "Polisin desteğiyle kötü alışkanlıklarından kurtuldum. Ailem, okul müdürüm ve öğretmenlerim de çok destek oldu. Ben de üzerime düşen görevi yaptım. Geçmişime sünger çektim ve doğru yolu buldum. Kötü alışkanlıkları bırakıp çalıştım ve okul birincisi oldum. En büyük hedefim de avukat olmak. Şimdi sıra devlette. Beni topluma kazandırmak istiyorlarsa bu kararı gözden geçirsinler" dedi.


Ceyhan TORLAK