Sıcak haber

Yoksul dünyaya geldi, soğukta yalınayak okula gitti. Yıllar sonra fabrika inşaa etti. Ama fakirlik hep kalbindeydi. Bu nedenle de her yıl 5 bin çocuğu giydirmeye karar verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2012 Güncelleme 19 Aralık 2012, 00:16
Sıcak haber

İÇİNDEKİLER

Fakirdi, okula hep üşüyerek gitti. Yıllar sonra ünlü bir işadamı olarak fabrikalar inşaa etti. Ancak eski günleri hep hafızasının ve kalbinin bir yerindeydi. İşte Karabüklü ünlü tekstilci Şefik Dizdar, yokluğu hiç unutmadı. 5 fabrikası bulunan ve 260 mağazada ürünlerini satan hayırsever işadamı, kendini yoksul çocuklara adadı. Dizdar, servetinin bir bölümünü memleketinin yardıma muhtaç çocukları için kullanmaya başladı.

'KIŞLAR ÇOK SERT GEÇERDİ'
Bunun için 5 yıl önce "Çocuklar Üşümesin" diye bir proje başlattı. Karabük genelinde, ilk, orta ve lisede okuyan fakir çocukları kanatları altına aldı. Bu kapsamda her yıl 5 bin çocuğu mağazasına götürüp giydirmeye başladı. Yaptığı iyilikle herkesin içini ısıtan hayırsever işadamı, şunları söyledi: "Benim küçüklüğümde kışlar şimdiki gibi değildi, çok sert geçerdi. Maddi imkanlarımız kısıtlı olduğu için doğru dürüst üzerimizde giysi olmazdı. Hatta üşüye üşüye okula giderdik. Bu nedenle eski günlerimi unutmadım. Yoksul çocuklar benim evlatlarım..."

VALİLİK LİSTE HAZIRLIYOR
Karabük Valiliği, her yıl bir liste hazırlıyor. Şefik Dizdar, listedeki 5 bin çocuğu mağazasında tek tek giydiriyor.

ALİ FAİK ATAY