Kız yurdunda cinsel taciz

Üniversite öğrencisi Amerikalı 20 yaşındaki Eliana R.M., öğrenci yurdundaki resepsiyon görevlisinin tecavüze kalkıştığını iddia etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2012 Güncelleme 17 Aralık 2012, 00:00
Kız yurdunda cinsel taciz

İÇİNDEKİLER

Boğaziçi Üniversitesi'ni sarsan tecavüz girişimi, iddiaya göre şöyle gelişti: 30 Kasım 2012 günü polisi arayan Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Tesisleri Süperdorm Yurdu'nun Müdiresi Gülercan Selamioğlu, yurtta cinsel taciz olayı yaşandığı ihbarında bulundu. Suçlamada bulunan Felsefe bölümü öğrencisi Amerikan vatandaşı Eliana R.M. (20), arkadaşları ile eğlendikten sonra saat 04.30 sıralarında yurda geldiğini ve alkollü olduğu için anahtarını bulamadığını söyledi.

YEDEK ANAHTAR İSTEDİ
Resepsiyonda bulunan görevliden yardım istediğini belirten öğrenci kız, E.A.'nın kapıyı açmak için kendisiyle birlikte odaya çıktığını belirtti. Amerikalı kız, kapının açılmasından sonra yatağa uzandığını, bunu fırsat bilen E.A.'nın da tecavüze yeltendiğini iddia etti. Bağırması üzerine E.A.'nın odadan çıktığını ifade eden Eliana, olayı yurt müdiresine anlattığını, kendinin ise E.A.'dan şikayetçi olmadığını söyledi.

Orhan YURTSEVER