'Neden'siz son!

Savcılık, Adli Tıp'ın 'Özal'ın vücudunda zehir var ama sonu zehirden değil' raporunu tasdikledi ve ekledi: 'Ölüm nedeni anlaşılamadı!'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2012 Güncelleme 15 Aralık 2012, 18:34
’Neden’siz son!

İÇİNDEKİLER

Adli Tıp, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın otopsisinin ardından bir rapor hazırladı. "Vücudunda zehir var ama ölümü zehirden değil. Kalp krizi de görünmüyor" kararına vardı. Ardından rapor, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne gönderildi. 380 sayfalık raporu inceleyen savcılık da bu kararı onayladı.

KESİN DELİL YOK
Başsavcılık, Turgut Özal'ın ölüm sebebine ilişkin "kesin delil bulunamadığı"nı ve "zehirlenme bulgusuna da rastlanmadığı"nı açıkladı. Ankara Başsavcı Vekili Nuri Yiğit, soruşturma savcısının bundan sonra kendi inisiyatifinde karar Turgut Özal vereceğini açıkladı.

ÖZAL ECELİYLE ÖLDÜ
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, merhum Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili şüpheleri yersiz bulduğunu ifade etti ve şunları söyledi: "Hayatının son döneminde kendisini kötü ve sağlıksız gördüm. Ölümü benim için ne kadar üzücü olsa bile sürpriz olmadı. Bence bütün şüpheler yersiz."


Mesut ER