Teknik faul

Kokainman sporcular bomba etkisi yarattı. Spor sağlığı hocası olayın perde arkasını TAKVİM'e anlattı: Kokain en geç 2.5 günde vücuttan atılır. Sporcular da bunu bilir ve ona göre davranır!..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2012 Güncelleme 19 Kasım 2012, 02:08
Teknik faul

İÇİNDEKİLER

TAKVİM'in haberi spor camiasında şok etkisi yarattı. Kokain kullanan futbolcular ve basketbolcular, polisi harekete geçirdi. Narkotik ekipleri, hem bağımlılıları hem de satanları belirlemek için düğmeye bastı. Araştırmalar sürerken spor sağlığı uzmanı bir isim, TAKVİM'e yine şok açıklamalarda bulundu.

ANTRENMANLI...
İsminin açıklanmasını istemeyen uzman, kokain kullanan sporcuların işin tekniğini gayet iyi bildiğini söyledi. Alınan keyif verici ve uyarıcı maddelerin en geç 2.5 günde vücuttan atıldığını belirtti. Sporcuların da bunu iyi bildiğini kaydeden uzman, şunları söyledi:

ÖZELLİKLE YAZIN
"Futbolcuların ve basketbolcuların kullandığı kokain ya da uyarıcı maddeler maçtan sonra yapılan doping testinde elbette çıkar. Ama bu tür maddeler, ter ve idrar yoluyda 2.5 günde vücuttan atılır. Sporcular da bunu bilir ve ona göre hareket eder. Örneğin, bir futbolcu cumartesi gecesi maç bittikten sonra kokain alsa, doping testi de 3 gün sonra yapılsa bu madde ortaya çıkmaz. Ancak uyuşturucu kullandığı şüphesi olur da üzerine gidilirse her şey tespit edilir. Ayrıca kokain ve keyif verici maddeler en çok yaz aylarında kullanılır. Çünkü tatil süresi uzundur ve bu maddenin vücuttan atılması daha kolay olur."

KURYELERDEN ÖZEL TAKTİK!
Polisin ilk tespitlerine göre ünlü sporculara kokain sağlayan kuryelerin çoğu bayan. Hatta sporcular dikkat çekmemek için güzel kuryeleri ile sevgili gibi yaşıyor. Kuryeler ise uyuşturucuyu akıl almaz tekniklerle Türkiye'ye getiriyor. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre kuryeler, kokin paketlerini ya midelerinde ya da mahrem yerlerinde taşıyor.

NARKOTiK iZ PEŞiNDE
Takvim'in haberi üzerine Narkotik ekibi, sporculara kokain temin eden yerleri ve kişileri takibe aldı. Takibe eğlence mekanlarının yanı sıra saunalar, masaj salonları ve sporcuların yakın dostları da eklendi... Hal böyle olunca da spor camiasında büyük panik başladı.

MEVLÜT YÜKSEL