Büyük hata

Ünlü jokey Selim Kaya önceki gün yapılan Cumhuriyet Koşusu'nun son metrelerine açık ara önde girdi. Kaya kutlamalara erken başlayınca geçildi, 800 bin liralık ikramiye bir anda havaya uçtu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2012 Güncelleme 29 Ekim 2012, 01:17
Büyük hata

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 89'uncusu düzenlenen Cumhuriyet Koşusu önceki gün yapıldı. Yarışa Gülnur Gülerce'nin sahibi olduğu Kurtel adlı arap atı ile yarışan Selim Kaya damga vurdu. Bin 600 metrelik pistteki yarış baştan sona büyük çekişme içinde geçti. Son düzlükte nefesler tutuldu. Bitime metreler kala Selim Kaya, bindiği at Kurter'e atak yaptırarak birden öne fırladı. Bu atak üzerine Selim Kaya, sağına ve soluna baktı. Daha önce iki kez kazandığı ve dört kez de ikinci olduğu yarışı, bu kez tekrar kazanacağına emindi. Kaya'ya para yatıran seyirciler bile sevinmeye başlamıştı. Sağını solunu son kez kontrol edip rahatlayan Selim Kaya, kazandığını düşünerek, atın dizginlerini biran için gevşetti.

BURUN FARKIYLA KAYBETTİ
Yarış bitmişti ve Selim Kaya mutluydu. Kaya yarış sonrası seyircilere dönerek, "İşte bu! İşte bu!" diyerek selam verdi ve gülücükler dağıttı. Ancak sonuçlar açıklandığında ünlü jokey adeta şoke oldu. Fotofinişte Selim Kaya, burun farkı ile Cüneyt Çalıcıoğlu'nun sahibi olduğu jokey Ahmet Çelik'in bindiği Gelibolu adlı atına geçilmişti. Selim Kaya ile birlikte, Ankara Hipodromu'nda yarışı izleyenler de büyük şaşkınlık yaşıyorlardı. Selim Kaya'nın yarışı kazandığını düşünerek tribünlere selam vermesi ve sevinç gösterisi yapması, birinciliğe mal olmuştu. Selim Kaya'nın yaptığı büyük hata ile kaybettiği koşuda at sahibi Gülnur Gülerce 800 bin lira ikramiyeden oldu. Gülerce bunun yerine 320 bin lira alacak. Kaya ise, yarışı kazansaydı 60 bin lira alacaktı, şimdi ise 24 bin lira ile yetinmek zorunda kaldı.

BÖYLE BİR HATA YAPTIĞIMA İNANAMIYORUM
Cumhuriyet Koşusu'nda tarihi bir hata yapan Selim Kaya TAKVİM'e konuştu. Kaya, "Öncelikle bu yaptığım büyük hatadan dolayı kamuoyundan ve tüm yarışseverlerden özür diliyorum. Benim gibi tecrübeli bir jokey böyle bir hatayı asla yapmaması gerekiyordu. Yaptığım hatanın bedeli maddi ve manevi olarak büyük oldu. Bu nedenle çok üzüldüm. Sabaha kadar uyumadım. Çok şaşkınım. Bunu açık yüreklilik ile söylüyorum. Benim için çok talihsiz bir olay. Adeta basiretim bağlandı" diye konuştu.

MEVLÜT YÜKSEL