Vatan evladı

Şehit oğlu Ömer, Mehmetçik Vakfı'nın yardımıyla hayata sarıldı. Okuyup kendi işini açtı. Sonra da vakfa "Maaşımı kesin. Artık bağışçı olacağım" diye dilekçe yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2012 Güncelleme 18 Ekim 2012, 00:41
Vatan evladı

İÇİNDEKİLER

Vatan için canını siper etti. Cennete uçup giderken geride iki küçük bebe bıraktı. O yadigarlardan Ömer, herkese örnek olacak bir derse imza attı. Ömer Altundaş, 1989 yılında Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde dünyaya geldi. Henüz 2 yaşındayken babası Suat Altundaş, askere gitti. Ancak kalleş terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit düştü. Şehit Altundaş cennete uğurlanırken geride iki evlat bıraktı. Onlardan biri Ömer'di.

İLÇEDE İNTERNET KAFE KURDU
Ömer, henüz bebe yaşta yetim kaldı. Bu sırada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Mehmetçik Vakfı, Ömer ve kardeşi Yiğit'e sahip çıktı. Her an maddi manevi yardım etti. Ömer bu büyük destek sayesinde hayata tutunurken 5 yıl önce ikinci büyük acıyı yaşadı. Annesi Hacer trafik kazasında yaşamını yitirdi. Genç adam geçen yıl evlendi ve 1 çocuğu dünyaya geldi. Bu sırada Yozgat Bozok Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı'na girdi. Şimdi bu bölümde okuyan Ömer, kendine bir internet kafe açtı. İşte artık kendi işinin patronu olan genç adam, örnek bir karara imza attı.

AĞLATAN MESAJ
Mehmetçik Vakfı'na bir dilekçe yazdı. "Artık maaşım var. Benim yardımımı kesin. İhtiyacı olan birine verin" dedi. Şunları söyledi: "Mehmetçik Vakfı'na yapılan bağışlar sayesinde büyüdük. Ama artık bu yardımı istemiyorum. Çünkü hem kendi ailemin hem de kardeşimin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum. O paranın şehit çocuğu olan ve benimle aynı kaderi paylaşan diğer kardeşlerime verilmesini istiyorum. Bundan sonra vakfa ben bağış yapmak istiyorum."

'AiLEM OLDU'
Şehit Suat Altundaş'ın oğlu olan Ömer, sözleriyle herkesi kendine hayran bıraktı. Ömer, şunları söyledi: "Mehmetçik Vakfı'nın desteği sayesinde büyüdüm. Mehmetçik Vakfı gerçekten şehit aileleri için çok büyük anlamlar taşıyan bir vakıf. Ayrıca benim bu yaşa gelmemde, okumamda ve aile kurmamda çok büyük emeği var. Yani Mehmetçik Vakfı benim ailem gibi. Bu nedenle vakfa bağışta bulunan tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum"

İŞTE O DİLEKÇE