Şekerli vurgun

İstanbul'da yüzlerce muhtar, hediye kazandıklarını sanıp 20 TL ödeyip paketlerini aldı. Ancak kutulardan 12 küçük şeker çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2012 Güncelleme 25 Eylül 2012, 00:00
Şekerli vurgun

İÇİNDEKİLER

Dolandırıcıların yöntemleri duyanları hayrete düşürüyor! Filmleri konu olabilecek bir dolandırıcılık öyküsü de İstanbul'da yaşandı. Sarıyer ilçesindeki muhtarları tek tek cep telefonlarından 0543'le başlayan bir numaradan arayan uyanıklar; "Biz Ankara'dan arıyoruz. Başarılı çalışmalarınızdan ötürü size hediye göndereceğiz. Sizi aradığımız numaradan bize dönerseniz ödülünüzü kabul ettiğinizi onaylayacağız ve kargoyla ödülünüzü göndereceğiz" dediler. Ancak pek çok muhtar telefona geri dönmemesine rağmen geçtiğimiz Cuma günü, Sarıyer'deki muhtarların tamamına PTT kargosuyla hediye paketleri gönderildi. Hediyelerini gören muhtarlar, önce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Kimi muhtarlar kargo bedeli olarak 20 TL ödedikten sonra hediye paketini alırken kimileri de durumdan şüphelenip paketi kabul etmedi. Paketi alan isimlerden birisi de Emirgan Muhtarı Şakir Şahin oldu.

NUMARANIN KRALI!
Büyük bir sevinçle paketi açan Muhtar Şahin, paketten sadece 12 küçük şeker çıkınca büyük bir şok yaşadı. Dolandırıldığını anlayan Muhtar Şahin, kendisini arayan numarayı geri arasa da o numaranın kullanım dışı olduğunu gördü. Şahin de şekerlerden iki tanesini kimyasal bir madde olabileceği düşüncesi ile tahlil yapılması için bir laboratuvara gönderdi. polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

UTANDIKLARI İÇİN SUSTU!
Sarıyer'de pek çok muhtarın alay konusu olmamak için dolandırıldıklarını gizlediği belirtildi.

MİLYONLARI CEBE İNDİRDİLER
Dolandırıcıların muhtarlardan kargo bedeli olarak tahsil edilen 20 TL'nin 17 lirasını aldıkları, 3 TL'nin ise kargo şirketine kaldığı öğrenildi. Türkiye'de 53 bin muhtarın aynı tuzağa hepsinin de düşürülebileceği göz önüne alınırsa vurgunun trilyonlara ulaşacağı öğrenildi.

Mustafa KAYA