Cinayet değil terör

Foça saldırısından bir hafta önce Menemen'de öldürülen üç köylünün de faili PKK çıktı. Balistik incelemede köylülere sıkılan silahların, aynı teröristlere ait olduğu belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2012 Güncelleme 08 Eylül 2012, 00:00
Cinayet değil terör

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen Ahmet Bal ile yaralı olarak yakalanan teröristlerden Yunus Çiçek'in 2 askerimizin şehit olduğu Foça'daki kanlı eyleminde failleri olduğu belirlenmişti. Teröristlerin silahlarını incelemeye alan polis ekipleri, iki ismin geçen ay Menemen'in Maltepe köyünde başlarından vurularak su kanalına atılan köylüler Yusuf Kafalı (59), Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirin'in (46) de katilleri olduğu ortaya çıktı. Teröristlerin silahlarında yapılan inceleme sonrasında kullanılan mermi çekirdeklerinin köylüleri öldüren silahlarla birebir örtüştüğü belirlendi. Saldırıdan önce tarlalarda saklanıp bombayı hazırlayan teröristlerin, tarla sulamaya gelen köylüler tarafından fark edilmeleri üzerine üç kişiyi öldürdükleri belirtildi.

ŞEHİT OLDULAR, İÇİMİZ HUZURLU
Köylülerin teröristler tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkması ailelerinde şok etkisi yarattı. Bahri Şirin'in ağabeyi Yıldıray Şirin, faillerin bulunduğunu gazetecilerden öğrendiklerini belirterek "Şu an şoktayız. Akıl sır erecek bir şey değil. Tarlasında, ekmeğinin peşindeki adamdan ne istiyorsun sen?" dedi. Şirin'in eşi ve çocukları ise fenalık geçirdi. Zekeriya Toksuz'un oğlu Selim Toksuz (31), "Bir aydır uyku uyuyamıyordum. Babam ekmek parası için uğraşıyordu. Kendi eceliyle ölseydi bu kadar kahrolmazdım" diye konuştu. Eş Ayten Toksuz ise "Zaten haince öldürüldükleri belliydi. 3 tane boylu poslu adam. Kim öldürebilir? Kavga etmiş olsalar böyle öldürülemezlerdi." diye gözyaşı döktü. Tarla sahibi Yusuf Kafalı'nın kızı Öznur Kafalı ise, "Babam şehit oldu. Bu yüzden içimiz huzurlu. huzurum. Ama bana bu acıyı yaşatanlar da aynısını başında bulsun." diye konuştu. Fatih ŞENDİLServet VURAL

DÖRT ZANLI DAHA TUTUKLANDI
Foça'nın Maltepe köyünden 6 Ağustos'ta birlikte ayrılan Yusuf Kafalı ve Zekeriya Toksuz ile Yeni Bağarası köyünden aynı gün ayrılan Bahrin Şirin'den haber alınamamış, üç çiftçi, bölgedeki bir tarlada başlarına ve karınlarına isabet eden 3'er kurşunla öldürülmüş olarak bulunmuştu.
9 Ağustos'ta Foça'da askeri araca teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 asker şehit olmuş, 12'si ise yaralanmıştı. Bu olaydan sonra Viranşehir'de yapılan operasyonda zanlılardan Ahmet Bal ölü olarak, Yunus Çiçek ise yaralı olarak ele geçirilmişti. Bu arada Foça'daki saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 3'ü İzmir'de, 2'si Şanlıurfa'da gözaltına alınan 5 zanlıdan 4'ü adliyeye sevk edildi. Diğer zanlılın ise işlemleri devam ediyor.