Öpüşelim mi!

Hakan Ural'ın kızı Melissa'yı dudağından öpmesine Hülya Avşar'dan da destek geldi.' Zehra da Kaya'yı öpebilir' dedi. Ama uzmanlar tepkili: Kesinlikle olmaz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2012 Güncelleme 19 Ağustos 2012, 02:42
Öpüşelim mi!

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin gündemine bir fotoğraf damga vurdu. Ünlü oyuncu Hakan Ural'ın, 18 yaşındaki kızı Melissa ile dudak dudağa öpüştüğü fotoğrafları internette yayımladı. Birçok insan, "Babalar ile kızlar dudak dudağa öpüşmez" tezini savundu. Ancak karşı çıkanlar da oldu. Önce Melissa'nın annesi Sibel Can, kızına destek verdi ve bunu tuhaf karşılayanların kötü niyetli olduğunu söyledi. Ardından kız babası Emre Kınay, "Ben de çocuğumla dudak dudağa öpüşürüm" dedi. Son destek ise Hülya Avşar'dan geldi.

'ÇOK SICAK VE SAMİMİ POZ'
Söz konusu fotoğraf sorulduğunda biraz sinirlenen Avşar, öfkesinin kötü yorumlar yapan insanlara olduğunu söyledi. Bir babanın kızını dudağından öpebileceğini ve o fotoğrafı çok sıcak ve samimi bulduğunu dile getiren ünlü oyuncu, "Benim kızım Zehra da babasını dudakdan öpebilir, bunda sakınca görmüyorum" dedi. Ancak psikolog ve pedagoglar bu davranışın sakıncalı olduğunu bildirdi.

İŞTE UZMAN GÖRÜŞLERİ
Pedagog Aykut AKOVA:
Eğer çocuk 7 yaşından küçükse dudağından öpülmesinde bir sakınca yok. Fakat 18'indeki bir genç kızın öpülmesi, doğru değil...

Uzman Psikolog Alanur Özalp:
Baba ile kızı arasında bu tarz davranışlar olabilir. Ergenlik çağındaki bir kız böyle davranışlar sergileyebilir. Üzerine gidilmemeli.

Uzm. Psikolog Didem DOĞAN: Bu davranış, çocuğun ruhsal gelişimi açısından son derece sakıncalı. Cinsel gelişimini olumsuz yönde etkiler...

Uzm. Pedagog Sevil YAVUZ: Kız çocukları büyüdüğünde, hâlâ küçükmüş gibi davranamayız. Çocuğunuz küçük de olsa dudağından öpmeyin.!