Kapalı görüş

TAKVİM, Lulu's'un kapalı kadını içeri almadığını yazdı. Vatandaş ise ikiye ayrıldı. Kimileri başörtülüyü destekledi, kimileri de 'Orada işin ne' diye çıkıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2012 Güncelleme 18 Ağustos 2012, 00:48
Kapalı görüş

İÇİNDEKİLER

İstanbul Bebek'te "Lulu's" adlı restoranın başörtülü bir kadını içeri almaması tartışmanın fitilini yaktı. Bazıları restoranı haklı bulsa da ezici çoğunluk, "Lulu's'a ceza verilmeli" görüşünü savundu. Skandal, 3 gün önce yaşandı. Başörtülü Elif K.A., eşi C.A. ile birlikte, Bebek'in en gözde mekanlarından "Lulu's"a girmek istedi. Restoranın koruması ise çifti içeri almayarak, "İşletme prensibi gereği sizi mekana alamayız" dedi.

'RESTORANA CEZA VERİLMELİ'
Başörtülü kadının aradığı işletme müdürü ise "Ramazan günü kapalı bir kadının içkili mekanda işi ne olabilir ki?" cevabını verdi. Skandalı ise TAKVİM deşifre etti. Haberi okuyan vatandaşlar, soluğu bilgisayarın başında alarak, tepkilerini dile getirdi. Bazıları işletme sahibi gibi "Ramazan" vurgusu yaparken, hatırı sayılır çoğunluğun ortak görüşü ise mekanın "ayrımcılık yaptığı" yönünde oldu. İşte yorumlar:

* Örtülü kadını mekana almamak. Bu nasıl bir kafadır ya... Faşistler!
* Dünyanın en gözde mekanı olsan ne yazar. Faşist ve şekilci zihniyetin olduktan sonra...
* Bebek Lulu's bir kapatma ya da para cezası alırsa, bir daha böyle ayrımcılık yapamaz.
* 'Başörtülünün Ramazan'da içkili yerde ne işi var' demek ile 'Eyüp'te Ramazan günü festival olmaz' demek aynı şey. Size ne, onun başörtüsü kendine.
* Restoranı kınıyorum ve ayıplıyorum.
* Ülkemizde başörtüsü sorunu yok! Başörtüsünü sorun edenlerin sorunu var!
* İçeri almayan kişinin niyeti iyi. Demiştir içinden, 'Ey güzel insan, ne işin var şu ortamda?' diye. Bunda bir tuhaflık yok bence...
* Lulu's gibi mekanlar dünyanın her yerinde 'dış görünüş ayrımcılığı' yapar. Dertleri aslında başörtüsüyle değildir.
* Restoranın sahipleri çıkıp 'Biz eşeklik etmişiz, afedersiniz' demeli.
* Olayı çarpıtıyorlar. Kapalı kadın oraya kasıtlı olarak gitmiş olamaz mı?
* Neden içkili mekan!

'ELİF HANIMI ERTESİ GÜN AĞIRLADIK'
Tartışmanın odağındaki "Lulu's"un işletme müdürü Aslı Altıkulaç Saçar, "ayrımcılık" iddialarını reddetti. Mekanın herkese açık olduğunu belirten Saçar, şunları söyledi: "Olay gecesi, mekanda 2 masa kalmıştı. Saat 01:00'de müşterilere hesaplar gönderilmiş ve müşteriler son yudumlarını alırken temizlik başlamıştı. Elif Hanım, bu nedenle mekana alınmadı. Olayın türbanla ilgisi yoktur. Kendisi telefonla mekanı arayıp, hesap sorduğunda, durum anlatılmış ve ertesi gün mekanımıza beklediğimiz ifade edilmiştir. Kendisi de önceki gece eşiyle birlikte mekana gelmiştir. Ayrıca bizim çok sayıda Arap müşterilerimiz var."