Polis dehşeti

İzmir'de bir trafik kazası sonrası yaşananlar kafaları karıştırdı. Kendisine sandalye ile saldırmaya çalışan adamı kurşunlayan polis, etrafı kan gölüne çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2012 Güncelleme 14 Ağustos 2012, 00:00
Polis dehşeti

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, önceki gün polis aracı ile bir otomobilin karıştığı kazanın ardından polisi memurları ile vatandaşlar arasında tartışma çıkmıştı. Tartışma alevlenince bir polis memuru ateş açmış ve dört kişiyi yaralamıştı. Yaralılardan biri hayatını kaybedince ve olayın görüntüleri ortaya çıkınca bütün gözler bir anda emniyet teşkilatına döndü. Olayda Erhan Barlak (22) bir polis aracına çarptı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü hakkında ehliyeti bulunmadığı için işlem yapmak isteyen polis ekibi ile Erhan Barlak arasında tartışma çıktı. Tartışmaya Erhan Barlak'nin ağabeyi Emrah Barlak. (26) ve yakınları Faruk K'nin (29) de karışmasıyla büyüyen olayda, bir polis memuru biber gazı sıkarak olaya müdahalede bulunmak istedi. Ama bu arada kurşun sesleri duyuldu. Faruk K. aldığı kurşun ile yere düşünce Emrah Barlak elinde bir sandalye ile ateş açan memurun üzerine yürüdü. Ama adı verilmeyen polis memuru yine ateş açtı.

TELEFONA SARILDI
Üst üste dört silah sesinin duyulurken Erhan Barlak, Emrah Barlak ve Faruk K. ile o sırada yoldan geçmekte olan Halil Altun (34) adlı vatandaş yaralandı. Görüntülerde ateş açan polisin daha sonra olay yerinden biraz uzaklaşıp telefon görüşmeleri yapmaya başladığı görüldü. Hemen hastaneye kaldırılan Emrah Barlak kurtarılamazken, kardeş Erhan'ın ise durumu ciddiyetini koruyor.

ATEŞ AÇAN MEMUR TUTUKLANDI
Olayda yaşamını yitiren Emrah Barlak için dün cenaze töreni düzenlendi. Baba Nusrettin Barlak, cenaze namazı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 kurşunun kullanıldığını ileri sürdüğü olayda yaralanan diğer oğlu Erhan'ın da durumunun ağır olduğunu söyledi. Barlak, yetkililerin 'zanlının polis memuru olmasından dolayı ayrıcalık görmeyeceği' sözü verdiğini dile getirdi. Bu arada olayla ilgili gözaltına alınan polis memurunun, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, ekip arkadaşının ise açığa alındığı öğrenildi.