Güzel İzmir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2012 Güncelleme 10 Ağustos 2012, 00:37
Güzel İzmir

İÇİNDEKİLER

İzmir' deki saldırıda yaralanan 6 asker, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden kan arandığı duyuruldu. Özellikle O RH (-) grubu kan arandığı açıklandı. İşte bu çağrı, bir anda görülmemiş bir kampanyaya dönüştü.

20 DAKİKADA...
Kentteki kan bağışı anonsları üzerine yüzlerce vatandaş, hastaneye akın etti. 20 dakika gibi kısa bir süre içinde ihtiyaç duyulan kan fazlasıyla karşılandı. Hatta öyle ki sadece İzmir değil İzmir'e yakın illerde yaşayan vatandaşlar da kan vermeye koştu. Kızılay kan bağışı yapmak isteyenler için hastane önüne mobil araçlar gönderdi. İzmir'de taksiciler ve otobüsler, kan vermek için hastaneye gidenleri bedava taşıdı.

5 BİN İZMİRLİ KOŞTU
Ve Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, 5 bin kişinin Kızılay'a kan bağışlamak için başvurduğunu açıkladı. Yaralı askerler için kan verenler arasında, 2010'da İskenderun saldırısında şehit olan Kerem Oğuz Erbay'ın ağabeyi Onur Erbay da vardı. Erbay, "9 Ağustos şehit ağabeyimin doğum günü. Ona doğum günü hediyesi olarak Foça'da yaralanan askerlerimize kanımı bağışladım" diye konuştu.


Fatih ŞENDİL Kadir KEMALOĞLU Ceyhan TORLAK Erdal ÇARBOĞA Servet VURAL Erkan DOĞAN Tolga TEKİN Deniz DERİN