Kötü teşhis!

Dörtyol Emniyeti böyle 'işgüzarlık' görmedi! Milletvekili oğlu, bir polisle tartıştı. Müdür ise tüm memurları sıraya dizdi, ellerine de numara verdi. 'Şikayetçi' de aranan polisi teşhis etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2012 Güncelleme 28 Temmuz 2012, 00:58
Kötü teşhis!

İÇİNDEKİLER

Hatay'da Dörtyol Emniyeti, görülmemiş bir olaya şahit oldu. Emniyet müdürlüğünün kantinini işleten AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun, iddiaya göre, polis memuru Alper Atilla ile tartıştı. Uzun, Atilla'yı sürdürmekle tehdit edip, üniformasını çıkarmasını istedi. Daha sonra da arkadaşı, AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu'nun oğlunu olay yerine çağırdı.

'BU ŞEKİLDE KONUŞAMAZSIN'
Vekil oğlu İstemi Kağan Türkoğlu da hemen olay yerine gitti. Arkadaşını destekleyen Türkoğlu, polisleri tehdit etti. Olaya müdahale eden komiser yardımcısı Murat Emer ise vekilin oğluna "Benim memurumla bu şekilde konuşamazsın" dedi. Bu uyarıdan sonra kriz daha da büyüdü.

DANIŞMAN DA ODADAYDI...
Skandal ise Dörtyol Emniyet Müdürü'nün işgüzarlık yapması sonucu patlak verdi. Müdür, çok sayıda polisi bir odaya dizerek, ellerine numara verdi ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı'ndan ve milletvekilinin oğlundan kendisi ile tartışan polisleri teşhis etmelerini istedi. İstemi Kağan Türkoğlu, odadaki polisleri uzun uzun inceledikten sonra kendisiyle tartışan komiser yardımcısını teşhis etti. Bu arada AK Parti Milletvekili Bayram Türkoğlu'nun danışmanının da teşhis olayında odada bulunması dikkat çekti.

'SORUŞTURMANIN SELAMETİ'
Ertesi gün milletvekilinin oğlunu uyaran komiser yardımcısı Murat Emer hakkında "açılacak disiplin soruşturmasının selameti" gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırma kararı verildi. Emer'in Kumlu İlçesi'ne, polis memuru Alper Atilla'nın ise Altınözü İlçesi'ne sürüldüğü iddia edildi.

BU MUAMELE TASVİP EDİLEMEZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, vekil oğlunun polisleri sıraya dizerek teşhis yapmasına tepki gösterdi. Çelik "Parti olarak polise yapılan muamele tasvip edilemez. Konuyu takip ediyoruz" dedi.