Her şey meydanda

Taksim Meydanı, açık hava sinemasına döndü! İranlı adam, çıplak halde Cumhuriyet Anıtı'na çıktı. Vatandaşlar ise seyre daldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2012 Güncelleme 06 Temmuz 2012, 00:00
Her şey meydanda

İÇİNDEKİLER

Şimdiye kadar binlerce ilginç eyleme sahne olan Taksim Meydanı, böylesini görmedi! İranlı bir eylemci, Cumhuriyet Anıtı'na çırılçıplak çıkınca ortalık karıştı. İlginç olay, dün sabah meydana geldi. Tarlabaşı'nda bulunan evinde yangın çıkaran İran asıllı Mamad Mansouri, çıplak halde caddede koşarak Taksim Meydanı'na gitti.

POLİS İKNA ETTİ...
Vatandaşların şaşkın bakışları arasında Cumhuriyet Anıtı'na çıkan Mansouri, ardından çevreye küfür etmeye başladı. Çevredeki vatandaşlar ise Mansouri'ye büyük tepki gösterdi. Mansouri'yi anıtın üzerinden indirip linç etmek isteyen vatandaşları, polis güçlükle sakinleştirdi. Ekipler, anıt çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu. Bu sırada küfrederek eylemini sürdüren Mansouri'ye müdahale etmek için bir resmi ve bir sivil polis anıta çıktı. İşsiz olduğunu belirten Mansouri'ye polis 90 lira verdi. Bunun üzerine Mansouri, aşağı inmek için ikna edildi. Üzerine beyaz çarşaf örtülerek anıttan uzaklaştırılan Mamad Mansouri'yi, vatandaşlar ellerindeki su şişelerini ve cisimleri atarak linç etmek istedi. Mansouri sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Şüphelinin, kız arkadaşı tarafından terk edildiği ve uyuşturucu alarak evi ateşe verip, eylem yaptığı öğrenildi.

Mustafa KAYA