Tazminat isyanı

OYAK'taki ayrımcılık, 'emeklilikte' de devam ediyor. Özellikle 'Görev malulü' emeklisi astsubaylara, tazminat ödenmiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2012 Güncelleme 06 Haziran 2012, 03:13
Tazminat isyanı

İÇİNDEKİLER

TSK'nın cefakar komutanları, kendilerine yardım için kurulan OYAK'tan, yeterince destek alamadıklarını belirtiyor. Emekli olanlar ise "Tazminat" yüzünden kuruma isyan ediyor. Yüzü yandığı için "Şekil bozukluğu" nedeniyle emekli edilen astsubay Yalçın Sarı da mağdur edilen askerlerden biri. Sarı, yaşadıklarını şöyle anlattı: OYAK, "Vazife Malulü" olmama rağmen bana "tazminat" ödemedi. Oysa OYAK'la ilgili tanıtımlarda, "Vazife Malulü Tazminatı"nın kimlere ödendiği şöyle yer almıştı:

* Kaza geçiren personel, albay rütbesinden düşükse, albay maaşının 20 katı tutarında tazminat alır. Albay ve daha yüksek rütbedekiler için de, aldığı maaşın 20 katı tutarında tazminat almayı hak ederler.

* Ancak bu sadece açıklamalarda böyle. Ben tazminat almak için başvuruda bulundum. Bana "Sizin raporunuzda 'Fikren görev yapar, bedenen yapamaz' ibaresi yok. Bu durumda siz dışarıda görev yapabilirsiniz" denildi. Bunun üzerine bende bu raporla GATA'ya gittim. OYAK'ın bana söylediğini hocalara ilettim.

* Onlar da bana 'Sen dışarıda görev yapabilirsin' dediler. Derdimi hiç kimseye anlatamadım. Sonuçta, OYAK'tan "Vazife Malulü" tazminatını almadım. Bana sadece birikmiş olan paramı verdiler.

'LOJMANI BOŞALT' DEDİLER
* Beni derinden yaralayan bir olay da, lojmandan yaka paça atılmam oldu. TSK'da görev yapamaz yazısı kışlaya geldiğinde, oturduğum lojmanı 15 gün içinde boşaltmam istendi. Mecburen 3 aylığına akrabalarımın yanına taşındım.

* Perdeleri tamamen kapalı bir evde tam 4 yıl yalnız yaşadım. Yıllarca aynalara küstüm. Şimdi psikolog desteği alıyorum.

* Biz görevde olan devre arkadaşlarımızla birlikte maaş ilerlemesi yapamadık. Her geçen gün maaşlarımız da eridi. Geçmişe dönerek haklarımızın verilmesini ve görevdeki devrelerimiz gibi derece ve kademe ilerlemesi yapılmasını istiyoruz. Kısaca bizler TSK'ya mutlu ve sevgiyle girdik. Mutlu ve sevgiyle de ayrılmak istiyoruz. Ama yine de 'Devletimiz için canımız ve kanımız feda olsun' diyoruz.

MESAJINIZ VAR
* 1984 mezunu Deniz Astsubayım. 1987 yılında Crohn hastalığından ameliyat oldum ve bağırsağım alındı. 1996 yılında "Adi Malül" olarak emekli oldum. O zamandan beri tedavim bitmedi. 970 TL'lik emekli maaşıyla ve hastalıkla nasıl geçinebilirim? Avni ÖRGÜÇ

*
1991'de Şırnak'ta görevliyken silahlı çatışmada yaralandım. "Vazife malülü" olarak emekliye sevk edildim. Sosyal hiçbir haktan yararlanamıyorum. Başbakanımız bu konularla ilgili bir yasadan bahsetti. Şimdi bu yasayı dört gözle bekliyorum.Orhan SÖNMEZ

MEVLÜT YÜKSEL


DiĞER ASTSUBAY HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

ZORAKİ EMEKLİLİK

İCABINA BAKIN

SAĞLIKSIZ ADALET

BAKIMA MUHTACIZ

GAZİLERİN FERYADI

LİSANS İSTİYORUZ

NEMA İSYANI

OYAK'A NEDEN ALINMIYORUZ?

HASTA RÜTBEN NE?

28 ŞUBAT KABUSU

DEVRİMLE DEVRİLDİK!

İNTİBAK İSTİYORUZ

12 EYLÜL EN ÇOK ASTSUBAYLARI VURDU

ASTSUBAYLAR DERT KÜPÜ

NE MESAİ VAR NE MAAŞ ADALETİ

TAKVİM YAZDI TSK SÖZ VERDİ

TSK'DAN ASTSUBAYLARA MÜJDE!

ASTSUBAY HAREKATI