Bakıma muhtacız

Astsubay ve subay gaziler arasındaki adaletsizlik kahramanları üzüyor. Bir parmağı olmayan subay ile yüzde 90 sakat kalan astsubay, aynı gazi maaşını alıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2012 Güncelleme 02 Haziran 2012, 04:01
Bakıma muhtacız

İÇİNDEKİLER

Adana'da yaşayan gazi astsubay Murat Caner, 15 yıldır şahit olduğu olayları dile getirirken, "İnşallah sesimizi duyan olur" dedi. Gazi subay ve astsubay arasındaki uçurumu örneklerle anlatan Caner, "Bizler bakıma muhtacız" diye konuştu...

Ben emsal maaşı alan bir gaziyim. Birinci derece yaralı gazi astsubay ile altıncı derece bir parmağı kopmuş olan subaya, 'Aynı Emsal' maaş veriliyor.

Gazi subay bakıma muhtaç ise, bakıcı parasını ayrı alıyor. Birisi sandalyeye bağlı yaşıyor. Yani yüzde 90 oranında sakat. Diğeri ise sadece bir parmağı olmayan subay... Bu emsal uygulama, adaletsiz değil mi?

Bana göre burada malullük durumuna göre iyileştirmeler yapılmalı. Tabii bazı kemikleşmiş sorunların çözümü çok zor. Yani bu kanunları çıkarmaya yetkili komutan veya seçilmişin, benim gibi sakat kalıp bu haksızlığı yaşaması mı gerekiyor?

SAYGI İSTİYORUZ
Benim gibi başkasının yardımıyla yaşayan gaziler, o kadar zor şartlarda ki, tahmin edemezsiniz. Halbuki sadece şehit aileleri ve gaziler için atanmış albaylarım veya kadrolu subaylarım var. Ama bir araştırma yapılsın; acaba bir gün olsun evimizi ziyarete gelinmiş mi?

Bu kadroyu dolduran komutanlar o kadar yoğun ki, bunca zaman bizi ziyaret etmek için vakit bulamadılar...

Subay ve astsubay ayrımcılığı TSK'da normal bir durum gibi algılanıyor. Harp okulunda 'sevgi, vefa, nezaket, merhamet' öğretilmiyor mu?

Harika bir eğitim veriliyor. Ancak bu özellikler, astlar olunca gözardı mı ediliyor

'ASTSUBAY PARÇASI!'
Gazi Astsubay Murat Caner, Adana
'da yaşadığı üzücü olayı şöyle anlattı:
"Bir lisede, benim verdiğim konferans için 'Milli Güvenlik' dersi iptal olan albay yanıma geldi.
'Sen ne hakla benim dersimi iptal edip, rızkımla oynarsın. Sen kimsin? Üzerindeki madalyaları koparırım. Ayağını denk al astsubay parçası! Senin ağzını burnunu dağıtırdım ya dua et ki sakatsın' diyerek yanımdan ayrıldı. Şaşırmıştım ve utandım. Sonra o albay, kolordu personel subayı yanında benden özür diledi."

ASTSUBAYLARDAN MESAJINIZ VAR
TSK personelinin özlük haklarını düzenleme yetkisi neden subayların insafına bırakılıyor?
Söz konusu düzenlemeler Milli Savunma Bakanlığı'ndaki sivil bürokratlar tarafından yapılmıyor. Bunun temel amacı şudur; Genelkurmay'ın, TSK personeli denince aklına sadece subaylar geliyor. Genelkurmay internet sitesinde bulunan bir açıklamada, tazminatlarında artış yapılan personel tarif edilirken, muharip birlik personeli parantez içinde üsteğmen-albay ifadesi var. Bu birliklerde görev yapan astsubaylar-uzmanlar personelden sayılmıyor.

OYAK'ın hesaplarını denetleyen Sayıştay'ın başkan veya herhangi bir üyesinin, OYAK yönetim kurulunda olması, etik mi?
Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin kurduğu TESUD A.Ş.'nin OYAK ile ne gibi bir ticari ilişkisi var? Orta vadede OYAK'taki hakimiyetlerinin sona ereceğini düşünerek, bu kurumun bir takım gayri yasal yollarla içinin boşaltılıp TESUD'a aktarılacağı yönünde söylentiler var. Konu bağımsız müfettişler tarafından araştırılmalıdır.

MEVLÜT YÜKSEL


DiĞER ASTSUBAY HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

GAZİLERİN FERYADI

LİSANS İSTİYORUZ

NEMA İSYANI

OYAK'A NEDEN ALINMIYORUZ?

HASTA RÜTBEN NE?

28 ŞUBAT KABUSU

DEVRİMLE DEVRİLDİK!

İNTİBAK İSTİYORUZ

12 EYLÜL EN ÇOK ASTSUBAYLARI VURDU

ASTSUBAYLAR DERT KÜPÜ

NE MESAİ VAR NE MAAŞ ADALETİ

TAKVİM YAZDI TSK SÖZ VERDİ

TSK'DAN ASTSUBAYLARA MÜJDE!

ASTSUBAY HAREKATI