Makas cezası

Bozuk çamaşır makinesine bakan tamirci komşu, "Birşeyler yaparız. Eşin de duymaz" deyip ev sahibinin yanağından makas alınca 3 yıl cezayı yedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2012 Güncelleme 22 Mayıs 2012, 02:01
Makas cezası

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da komşu tacizi hakimden indirim alamadı. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren N.B., arızalanan çamaşır makinesi için komşusu M.T.'den yardım istediğini belirtti. Çamaşır makinesi tamirciliği yapan M.T.'nin makineye baktıktan sonra yanağından makas aldığını belirten N.B., "Makine 250 liraya olur ama bir şeyler yaparız. 200 TL olur. Eşin bilmeyecek" dedi.

BERAAT İSTEDİ AMA
Şikayetçi N.B., evinden gitmesini istediği M.T.'nin çocuğunun uyuduğu salona geçerek kendisiyle konuşmak istediğini söyledi. N.B., "Ne söyleyeceksen söyle git dedim. Israr edince salona geçtim. M.T. elini elimin üzerine koyarak 'Ben sana ne zamandır tutkunum. Bunu kimse bilmesin' deyince bağırarak evden kovdum. Eşimi aradım ve durumu anlattım" diye konuştu. Kendisine komplo kurulduğunu iddia eden sanık M.T. ise, "Makinenin kazanının bozuk olduğunu ve 250 TL masrafı olduğunu söyledim. İddia edildiği gibi herhangi bir cinsel saldırıda bulunmadım. Bana komplo yapıldı. Beraatımı istiyorum" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, N.B. ile sanık M.T. arasında önceye dayalı bir husumetin bulunmadığını belirterek, N.B.'nin değişmeyen ayrıntılı beyanları ve tüm dosya kapsamına göre M.T.'nin cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, suçun işleniş şekli ve sanığın kastının yoğunluğunu dikkate alarak M.T.'ye 3 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme cezada herhangi bir indirim yapmadı.