Beden eğitimi!

Engelli okulunda görevli beden öğretmeni, otistik Rüveyda'yı tekme tokat dövdü. Öğrenciler skandalı cep telefonuna kaydetti. Öğretmenin meslek hayatı bitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2012 Güncelleme 18 Mayıs 2012, 01:20
Beden eğitimi!

İÇİNDEKİLER

Zonguldak'ta otistik öğrenciyi tekme tokat döven öğretmenin okulla ilişiği kesildi. "Öğretmenlerin yüz karası" dedirten olay, 7 Mayıs günü, 35 engelli öğrencinin eğitim gördüğü Sevgi Bağı Eğitim Uygulama Okulu'nda teneffüs sırasında meydana geldi. Ders zilinin çalmasıyla bahçedeki öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde içeriye girdi.

İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI
12 yaşındaki otistik Rüveyda B. ise derse girmemek için bahçenin köşesine kaçtı. Okulda ücretli olarak görev yapan beden eğitimi öğretmeni O.A. da yere oturup bağıran öğrencinin başına elindeki pet şişe ile vurdu. Öğretmen daha sonra bağırmaya başlayan Rüveyda'nın kolundan çekiştirmeye başladı. O.A., tekrar kendini yere atan öğrenciye bu kez de ayağıyla vurdu. Okulun karşısında bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu öğrencileri ise dayak olayını fark etti. Öğrenciler, skandalı cep telefonuyla saniye saniye kaydetti. Öğretmene tepki gösteren öğrenciler, daha sonra kaydettikleri görüntüleri polise teslim etti. Polis ekipleri de durumu otistik Rüveyda B.'ın ailesine bildirdi. Karakolda görüntüleri izleyen baba Muhammet B., öğretmenden şikayetçi oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, konuyla ilgili idari soruşturma başlattı. Okul müdürü Durmuş Çeküç ise "Öğretmen öğrenciye şakacıktan vurmuş" açıklamasını yaptı. Ücretli öğretmenin okulla ilişiği kesilirken, olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildi. Baba Muhammet B. ise "Öğretmene gereken cezanın verilmesini istiyorum" dedi.