Ka'ders'iz

Okul kapısında öldürülen Kader'in yaşamı hep acıya dairdi. 10 yaşında tecavüze uğradı ama ailesi gizledi. 14 yaşında yine istismar edildi ve kıskançlık cinayetine kurban gitti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 02:10
Ka’ders’iz

İÇİNDEKİLER

Henüz 14 yaşında bir melekti... Hayalleri mutluluğa dairdi. Ama masum yavrunun pembe düşleri, ne yazık ki kabusla yer değiştirdi. Zonguldak Devrek'te yaşayan Kader Demircioğlu, 56'lık kör bir vicdan yüzünden okul önünde katledildi. Katil Metin Abacı cezaevine konulurken, yürekleri delen bu kez Kader'in geçmişiydi. Talihsiz yavru, 4 çocuklu yoksul bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. "Kaderi güzel olsun" diye ona Kader dendi. Ancak Kader, 10 yaşındayken kaderini alt üst eden olayla en büyük darbeyi yedi. Vicdansız bir beden, 10 yaşındaki masum yavruya tecavüz etti.

KÜÇÜK YAVRUNUN SUÇU NE?
Ne var ki Kader'in ailesi olayı saklayınca yetkililer durumu öğrenemedi. Yıllar geçti ama Kader'in acısı geçmedi. Ve Kader'i hayattan silen cinayetin tohumları da babasının arkadaşı tarafından ekildi. Küçük kız, babasıyla aynı inşaatta çalışan Metin Abacı'nın (56) vicdansız yüreğine hapsedildi. Cani adam torunu yaşındaki Kader'i kandırıp özel olarak tuttuğu eve götürerek istismar etti. Kader, daha sonra o eve kendi arkadaşlarıyla da gitti. Bunu öğrenen Abacı 'kıskançlık' krizine girdi. Cep telefonu mesajı attığı Kader'i okuldan dışarı çağırıp tüfekle vurarak katletti.

LİNÇTEN ZORKURTULDU
Kader'i öldüren Metin Abacı, dün tutuklandı. Sapık adam adliyeye çıkartılırken, linçten zor kurtarıldı. Torunu yaşındaki Kader'e göz diken bir de onu öldüren Abacı'nın savunması ise ölümden beterdi. Abacı'nın "Kader ile 1 yılı aşkın süredir sevgiliydik. Başka erkeklerle dolaştığını gördüm. Bu yüzden onu öldürmeye karar verdim" dediği belirtildi.

Şaban YILMAZ