Kadıköy'de savaş

Fenerbahçeli taraftarlar, stat çıkışında polisin biber gazı sıkmasına taş ve sopalarla karşılık verdi. Polis de tazyikli su sıkınca, stat çevresi savaş alanına döndü. Olaylarda 7 polis yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2012 Güncelleme 13 Mayıs 2012, 02:55
Kadıköy’de savaş

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın Kadıköy'de mutlu sona ulaşmasının ardından Fenerbahçeli taraftarlarla polis, saha dışında karşı karşıya geldi. Stad önündeki caddede yoğunlaşan Fenerbahçeli taraftarın olay çıkartacağından endişelenen polis, grubu biber gazıyla dağıtmak istedi. Taraftarlar da polisin müdahalesine taş, pet şişe molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Polisin müdahalesi sırasında stattan çıkan aralarında çocukların da bulunduğu taraftarlar biber gazından etkilendi.

DÜKKANLARA KAÇTILAR
Nefes almakta güçlük çekenler dükkanlara sığındı. Polis dağılmamak için direnen taraftara Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su sıkarak müdahale eteye başladı. Güvenlik güçlerinin taraftarlara müdahalesine polis helikopteri havadan destek verdi. Olaylarda 7 polis yaralanırken, 25 Fenerbahçe taraftarı gözaltına alındı.



BİRÇOK KİŞİ BAYILDI
Bu arada, atılan taşlardan bazı çevik kuvvet polisleri hafif şekilde yaralanırken, polisin kullandığı biber gazından etkilenerek baygınlık geçiren taraftarlara da stat etrafındaki sağlık görevlileri ilk yardımda bulundu.

* Zincirlikuyu'da G.Saraylı taraftarın yaraladığı Fenerbahçeli gencin, yönetici Şekip Mosturoğlu'nun oğlu Batu Masturoğlu olduğu ortaya çıktı.

* Stat çevresindeki olaylar, Suadiye ve Kızıltoprak'a sıçradı. Birçok Fenerbahçe taraftarı, polis otolarını ters çevirdi ve ateşe verdi. Çevik Kuvvet, bölgeye 400 polis göndermek zorunda kaldı. Olaylar, 02.30'a kadar sürdü.

* Fenerbahçeli taraftarlar, maç sonrasında bazı dükkanları da ateşe verdi. Esnaf da taraftarlara büyük tepki gösterdi.

* Gazdan etkilenen bayan taraftarın imdadına, erkek arkadaşı yetişti.

* Kızıltoprak'taki bir benzin istasyonunda 3 polis otosunu ters çeviren taraftarlardan 5'i, gözaltına alındı.

* Sivas'ın merkezinde Fenerbahçeli taraftarlarla Galatasaraylılar arasında olaylar çıktı. O sırada bir Fenerbahçeli, Galatasaraylı genci 2 yerinden bıçakladı.

* Polisin stat dışındaki olayları yatıştırmak için biber gazıyla müdahale etmesi, birçok Fenerbahçeli taraftaraftarı zor durumda bıraktı.

* Polis ile taraftarın çatışması sonucu sokaklar alev topuna döndü.

* Polis, cadde ve sokaklara barikat kurdu. Trafik akışını da bir süre kesti.

* Savaş alanına dönen caddelerde, sürücüler de araçlarını korumaya çalıştı.