Zafer şöleni

Asrın derbisinde bitiş düdüğünün çalınmasıyla birlikte ekran başındaki milyonlar sokağa fırladı. Sarı-Kırmızılılar'ın zafer coşkusu sabaha dek sürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2012 Güncelleme 13 Mayıs 2012, 03:11
Zafer şöleni

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte tüm Türkiye'de milyonlarca taraftar sokağa çıktı. Ev, işyeri ve arabalar Sarı -Kırmızı renklere bezenirken birçok kentte onbinlerce araçlık konvoylar oluşturuldu. Kutlamalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. İstanbul'da taraftarlar Florya tesislerine akın etti. Kutlamaların diğer adresi ise Taksim oldu. Zafer turuna çıkanlar önce Taksim'e gitti.

YER GÖK SARI-KIRMIZI
Kutlamaların merkezi Ankara'da Kızılay, İzmir'de ise her sene şampiyonluk kutlamalarının yapıldığı Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanları oldu. Üç büyük kentteki zafer coşkusu tüm yurda yayıldı. Formasını giyip bayrağını kapan taraftarlar sokaklarda sabahladı. Bu arada güvenlik güçleri de tüm yurtta taraftarların kutlamalarda herhangi bir taşkınlık yapmamaları için alarm durumundaydı.



AVUSTRALYA'DAN AVRUPA'YA
HOLLANDA:
Rotterdam ve Amsterdam gibi Türklerin yoğun yaşadığı şehirlerde sokakları dolduran futbolseverler, Galatasaray ve Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu.
AVUSTRALYA: Melbourne şehrinde yaşayan Türkler, maçın bitmesinin ardından araçlarıyla geldikleri Dallas semtinde şampiyonluğu kutladı.
KOSOVA: Prizren'de maçın bitişiyle taraftarlar sevgi gösterilerine başladı. Türk, Arnavut ve Boşnak taraftarlar sloganlar atarak tezahüratta bulundu.
MAKEDONYA: Başkent Üsküp'ün eski Türk çarşısında tüm çayhane ve kafeteryalarda, şampiyonluk maçı naklen yayınlandı. Maçı izleyen Türkler, Üsküp'te de şampiyonluk coşkusu yaşadı.

SABAHA KADAR KUTLAMA YAPTILAR
Galatasaray 18. şampiyonluğu Kadıköy'de aldı. Milyonlarca taraftar Türkiye'yi bayram yerine çevirdi

YEDİDEN YETMİŞE
Her yaştan Galatasaray taraftarı, dün gece sokakları doldurdu. Zaferin coşkusunu böyle yaşadı.

* Taksim'de bir araya gelen taraftarlar Cumhuriyet Anıtı önünde coşkuyla eğlendi

* İzmirli taraftarlar her yılki gibi yine Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanlarında buluştu.

* Ankara'da kutlamaların birinci adresi Kızılay meydanı oldu.

* Sabahın erken saatlerinden itibaren takımlarını desteklemek için formalarını giyip nefeslerini tutan taraftarlar, bitiş düdüğüyle birlikte yollara döküldü.

* Sivaslı taraftarlar, arabalarını Sarı-Kırmızılı renklerle gelin gibi süslediler.