Astsubay harekatı

Yüksek okul bitiren astsubayların istediği kadro değişikliği için Başbakan talimat verdi. Çalışma Bakanı Çelik, 'Bu konuda bir düzenleme olacak' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2012 Güncelleme 25 Mayıs 2012, 23:44
Astsubay harekatı

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan astsubaylar için kadro müjdesi geldi. Yüksekokulu bitiren astsubayların kademe ve derece yükselme talepleriyle ilgili çalışma başlatılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Astsubayların 1'inci derece 4'üncü kademeye kadar yükselebilme talepleri Bakanlar Kurulu gündemine geldi. Başbakanımız'ın bu konuda bir talimatı oldu. Milli Savunma Bakanlığı'mızla birlikte gerekli arkadaşlar çalışıyorlar. Bu konuda bir düzenleme olacak" dedi.

MAAŞLARI ARTACAK
Yüksek okul bitiren astsubaylar en fazla 1'in 3'ünden emekliye ayrılabiliyordu. Söz konusu değişiklik meydana geldiğinde, astsubayların maaşlarında bir artış olacak. Ayrıca emekliliklerinde de alacakları ücretler yükselecek. Bu konuda bir TV'de açıklama yapan Bakan Çelik, düzenleme müjdesini verdi. İki yıllık yüksekokul bitiren kamu görevlileri 1'inci derece 4'üncü kademeden emekli olurken, bir astsubay yüksek okul bitirse bile 1'inci derece 3'üncü kademeden emekli oluyordu.