Gözler sınırda

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısı 25 bine yaklaştı. Tel örgüyü geçen kadın ve çocuklar, umutla silahların susmasını bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2012 Güncelleme 08 Nisan 2012, 01:53
Gözler sınırda

İÇİNDEKİLER

Suriye'deki olaylardan kaçarak ülkemize sığınan ve çadır kentlere yerleştirilen çoğu kadın-çocuk yaklaşık 25 bin kişinin sağlıktan gıdaya kadar her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Suriyeliler'in; Gaziantep, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'da kurulan çadır kentlere yerleştirilmesine aralıksız devam ediliyor. Evlerini, sevdiklerini, yakınlarını ülkelerinde bırakarak "umut" yolculuğuna çıkan Suriyeliler, ülkelerinden gelecek mutlu bir haberi sabırsızlıkla beklerken gözleri el örgünün diğer tarafında akrabalarını arıyor. Cep telefonları ile yakınlarına ulaşan Suriyeliler, gelişmeleri de yakından takip ediyor.

DÜN DE 92 KİŞİ KATLEDİLDİ
Suriye Genel Devrim Konseyi, çeşitli kentlerde Esad rejiminin dün düzenlediği operasyonlarda tank ateşi ve havan toplarıyla 92 kişinin daha öldürüldüğünü açıkladı. Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan ile dün telefonla görüştü. Annan, sınırdaki son durum hakkında bilgi aldı. Annan'a, Türkiye'ye geçiş yapan Suriyeli sayısının 24 bin 552'e ulaştığını anlattı. Davutoğlu daha sonra BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile de telefonla görüştü. Guterres de sığınmacılar konusunda yardıma hazır olduklarını ifade etti.