Yüz yüze

Yüz nakli yapılan Uğur Acar, 23 gün sonra tıraş oldu. Eline aynayı alıp, yeni yüzüyle buluştu. İlk sözleri ise umut doluydu: Çok yakışıklı olmuşum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2012 Güncelleme 14 Şubat 2012, 09:10
Yüz yüze

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 21 Ocak'ta, Türkiye'de ilk kez yüz nakli yapılan Uğur Acar (19), yeni yüzüyle tanıştı! Herkesin iyileşmesini umut ettiği genç adama, 23 gün sonra sakal tıraşı yapıldı. Cuma günü sakal tıraşı olan Uğur Acar'ın aynaya bakış anı ve tıraş ediliş görüntüleri, basına dağıtıldı. Genç hastanın yeni yüzüyle tanışmadan önce çok heyecanlandığı, ellerinin titrediği de öğrenildi.


"DAHA İYİ OLAMAZDI"
Çok heyecanlıyım" diyerek aynayı eline alan Uğur, yaklaşık 5 dakika boyunca yeni yüzüne baktı. Daha sonra da görüntüsünün mükemmel olduğunu belirterek, "Bundan daha iyisi olamaz. Ömer hocama, Özlenen hocama, tüm doktorlara ve üniversiteye teşekkür ediyorum" dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise "Uğur çok yakışıklı olmuşsun. Biz bile bu kadar yakışıklı olacağını tahmin edemiyorduk. Harikasın" diye konuştu. Elinden aynayı bırakmayan Uğur, bir süre daha yeni yüz hatlarına baktı. Ardından derin bir oh çekerek, "Her şeye değmiş" dedi.

ALKIŞLADILAR
Daha sonra ekip hep birlikte alkışlayarak o anı kutladı. Uğur Acar'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ömer Özkan, "Gerek psikolojik, gerekse fiziksel anlamda çok güçlü bir genç. Onun azimli ve bu denli güçlü olması bizim de işlerimizi kolaylaştırıyor. Böyle olduğu için çok şanslıyız" dedi

45. GÜNDE TABURCU
Prof. Özkan, Uğur'un 45'inci günde taburcu olabileceğini de söyledi. Bir ayın sonunda fizik tedavisine başlanacağını belirten Özkan, "Gülme, ağlama gibi çeşitli mimik hareketlerini yapabilmesi için 6 aya ihtiyacı var. Tüm mimik hareketlerini kullanmasını bekliyoruz" dedi.

Erdoğan ÖZTÜRK




***
BABAMA ÇOK BENZİYOR
Uşak'ta kendisini trenin altına atarak intihar eden Ahmet Kaya'nın kızı Leyla Demirci ise Uğur'un babasına çok benzediğini söyledi. Demirci, babasının telefona çekilmiş görüntüsüyle Uğur Acar'ın görüntüsünü yanyana koyarak "işte benzerliğin fotoğrafı" diye konuştu. Kaya'nın yengesi Fatma Kaya da, Uğur'un fotoğrafını bilgisayarda gördükten sonra "Tüylerim diken diken oldu. Sanki Ahmet karşımda duruyor.
İnanamadım" dedi.

***
19 YILLIK KABUS BİTTİ
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 19 yıl önce evlerinde çıkan yangın sonucu yüzü yanan Uğur Acar, artık kabus dolu günlerini geride bıraktı. Acar sevincini zafer işaretiyle paylaştı.
 Hakan Aktürk: Doktorlarımızla gurur duyuyorum.
 Yavuz Karakoç: Uğur, kimin yüzüne baktığını düşünüyor?
 LtMissSunshine: Yüz nakli yapan bilimin gribe çare bulamamasını anlayamıyorum!
 Twitatmam: Yüz nakli başarılı, tüm yüzsüzlere duyrulur!
 Murat Vatansever: Yüzü kızarmayana da nakil yapılır mı?