Sıra uzuyor

Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleşen kol ve yüz nakilleri yurdun dört bir yanında benzer sıkıntıları çeken vatandaşlara umut oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2012 Güncelleme 29 Ocak 2012, 03:12
Sıra uzuyor

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve gündeme oturan başarılı yüz ve kol nakilleri umutları yeşertti. Yozgat'ta doğuştan iki kolu ve bir bacağı olmayan Muhammet Enes'in (4) babası İbrahim Sarı, "İnşallah benim de çocuğum da organ naklinden faydalanır. Konuyla ilgili bilgimiz yoktu, haberlerde izledik. Nerelere başvurulacak, bir yol gösterilirse çok memnun olacağız. Enes'in doğuştan iki kolu, bir bacağı yok. Küçük olduğu için protez kullanamadık" diye konuştu.

25 AMELİYAT GEÇİRDİ
Benzer bir bekleyişi ise Güven Gökboru yaşıyor. İstanbul'da yaşayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Güven Gökboru'nun yüzü, henüz 7 yaşındayken kızgın yağ dökülmesi sonucu yandı. Güven Gökboru, 25 operasyona rağmen eski yüzüne kavuşamadı. Uğur Acar'a yapılan yüz hakli haberine önce inanmadığını anlatan Gökboru, operasyonu yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüştüğünü söylerken "Yüz nakline inanıyorum. Yeni bir yüz olsa en kısa zamanda benimserim" şeklinde konuştu.

ENES YENİ ELLERİNİ BEKLİYOR
Enes Sarı ve Güven Gökboru'nun yanı sıra damar tümorü nedeniyle sol kolu kesilen Emine Şen ile iş kazasında bacak ve kollarını kaybeden Hüseyin Yıldırım da nakil istiyor.