Yüz'süzler!

Öğrencileri karne korkusu sardı. Ailelerinden 'aferin' hediyesi almak isteyen bazı talebeler, 'e-okul not değiştirme' sistemine girip, kırıklarını düzeltti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2012 Güncelleme 20 Ocak 2012, 01:15
Yüz’süzler!

İÇİNDEKİLER

Yarı yıl tatilinin baş kahramanı "karne" olunca, öğrencileri not telaşı sardı. Tembel öğrencinin geleneksel kurtarıcısı olan "karnede not değiştirme" taktiği, yerini internette not değiştirmeye bıraktı. Tembel öğrencilerin imdadına "eokul not değiştirme sitesi" yetişti. Bugün okullarda farklı bir telaş yaşanıyor. Tam 15 milyon öğrenci yarı yıl tatiline giriyor.

LİNK İLE BAĞLANIYORLAR
Notları kötü olan ve karnesini ailesine gösteremeyeceğini düşünen bazı öğrenciler, çözüm arayışına girdi. Tembellerin imdadına ise not değiştirme siteleri yetişti. İnternet ortamında sahte karne düzenleyen bir site, talebelere kol-kanat gerdi! Velilerin çocuklarının notlarını takip ettikleri ve "e-okul" (veli bilgilendirme) sisteminin benzeri internette kuruldu. Dolandırıcılar bu siteye "e-okul not değiştirme" adını verdi. Notları düşük olan öğrencilerin sık sık girip ziyaret ettiği linke 'google'dan 'e okul not değiştirme' yazısı yazılarak giriliyor. Sitede, "Şimdi sizlere vereceğim çok kıyak bilgiler dahilinde e-okul'daki notlarınızı değiştirebilir, sopa yemekten, azarlanmaktan, hor görülmekten kurtulabilirsiniz" mesajı yer alıyor. Öğrenciler sisteme TC kimlik ve okul numarası ile giriş yapıyor. Talebe daha sonra notların bulunduğu sayfaya giriyor. Daha sonra internet adresinin yazılı olduğu yere, sitenin verdiği link yazılıyor. Öğrenci buradan istediği notu değiştirip, ailesine gösterebiliyor. Ancak siteden çıkıldığında, notlar yine eski halini alıyor.

KARNE UYARISI
Uzmanlar, bugün karne alan öğrenciler hakkında annebabaları uyardı. Karnesinde zayıfı olan öğrenciye kızılmaması gerektiğini söyleyen uzmanlar, "Çocuğa karneden ötürü kızılmamalı. Aksi halde olumsuz sonuçlar doğabilir" dedi.