İthal tacizciler

Taksim Meydanı, yeni yılı yine kendini bilmezlerle karşıladı. 3'ü Libyalı 17 kişi, tacizden gözaltına alındı. Aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu mağdurlar zanlılardan şikayetçi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2012 Güncelleme 02 Ocak 2012, 02:17
İthal tacizciler

İÇİNDEKİLER

Türkiye yeni yılı coşkuyla karşıladı. Ancak İstanbul'un dünyaya açılan penceresi olan Taksim Meydanı'nda ise yine bildik manzaralar vardı. Taksim'de, taciz suçlamasıyla aralarında 3 Libyalı'nın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Libya'dan 3 gün önce gelen 28 yaşındaki M.S.A, taciz ettiği kadının çığlık atması üzerine kıskıvrak yakalandı. Zanlı, tercüman aracılığıyla alınan ifadesinde, "Alkol almıştım. Ne yaptığını hatırlamıyorum. Pişmanım" dedi. Kendilerine kimlik soran polisi, kafasına şişe ile vurarak yaralayan iki Libyalı S.A ve H.M ile havai fişek atan bir kişi de gözaltına alındı.

TEDBİRLER YARI YARIYA AZALTTI
Yine tacizcilerin hedefinde olan İsveçli bir kadın da sapıklardan şikayetçi oldu. Bu arada İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, son yılların en huzurlu yılbaşı kutlamasının gerçekleştiğini belirtti. Çapkın, bu yıl meydana gelen olaylarda geçen yıla göre önemli ölçüde azalma olduğunu belirterek şunları söyledi: "Geçen sene 68 taciz olayı olmuştu. Bu yıl her yerde vardık ve önemli tedbirler aldık. Ayrıca bir gasp ve kapkaç olayı oldu. Her ikisinin sanıkları da suçüstü yakalandı."


Serdar CANİPEK