Reytingde 2 şok dosya

Ekrandaki reyting şikesini araştıran savcı, daha önce açılan iki soruşturmanın dosyasını istedi. Dosyalarda yer alan deneklerin hileye ilişkin şok ifadeleri dikkati çekti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2011 Güncelleme 26 Aralık 2011, 00:00
Reytingde 2 şok dosya

İÇİNDEKİLER

İstanbul Polisi'nin reyting ölçümlerini yapan AGB Nielsen firmasına yönelik operasyonunda yeni bir gelişme yaşandı. Üsküdar Başsavcılığı, incelemeyi derinleştirmek üzere daha önce İzmir ve Kadıköy'de başlatılan reyting çetesine yönelik soruşturma dosyalarını istedi. Dosyalarda, reytingi belirleyen deneklerin verdiği ilginç ifadeler yer alıyor.

İLK ŞÜPHE 2009'DA
Reyting ölçümleriyle ilgili şaibe ilk olarak 2009 yılında ortaya çıkmış, reyting ölçümlerini yapan AGB, şirketinin suç duyurusuyla bazı deneklere para teklif edildiği iddia edilmişti. Bazı deneklerin ifadesi alınmıştı. İkinci soruşturma ise TRT'nin şikayeti üzerine Kadıköy'de açılmıştı. TRT; AGB, TİAK ve denetçi Uğur Çağlı aleyhinde suç duyurusunda bulunmuştu. Dosyalardaki ifadeler ise reyting şikesini bütün açıklığıyla gözler önüne sermişti. İşte o ifadeler:

BİRAZ TATLISES İZLESENE
Denek Leyla Opak: Sürekli hediye geldi. Denek Abdulkadir Ataseven: AGB'den Ayhan Bey geldi. 'Biraz da İbrahim Tatlıses izlersen iyi olur' dedi. 'İzlerim' dedim. Denek Türkan Çat: Bana zaman zaman hediyeler gönderdiler. 2009'da bir kutu baklava ve 300 TL para verdiler. Tekliflerini kabul ettim.

ŞİKEYE İLK KURBAN AGB OLDU
Milyarlarca dolarlık reklamın paylaşımını etkileyen reyting ölçümündeki hile soruşturması ilk kurbanı aldı. AGB'nin sözleşmesi feshedilip ölçüm işi başka firmaya verildi.



Ufuk KÖROĞLU