Kardeşlik mumu

Noel coşkusu Türkiye'nin farklı noktalarında da yaşandı. İstanbul'dan Hatay'a kadar her yerde mumlar; kardeşlik, barış ve mutluluk için yakıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2011 Güncelleme 26 Aralık 2011, 00:00
Kardeşlik mumu

İÇİNDEKİLER

Hoşgörü toprakları, bu kez Noel için buluştu. Binlerce yıldır kardeşlik ayinlerine evsahipliği yapan Anadolu, yine farklı kültürlerin adresi oldu. Bu coşkunun adreslerinden biri de, İstanbul Beyoğlu'ndaki Saint Antuan Kilisesi'ydi. Saat 21.00'de başlayan ayine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmed Misbah Demircan ile yönetmen Mahsun Kırmızıgül de katıldı. Noel kutlamalarına gelenler arasında çok sayıda Müslüman da vardı. Bunlardan biri de Beyoğlu sakini Çiçek Boyacı'ydı. Boyacı, "Ben Müslümanım ama burası da Allah'ın evi. Ne fark eder" dedi.

DUALAR DEVLET İÇİN
Fener Rum Patrikhanesi'nde de ayin düzenlendi. Patrik Bartholomeos'un yönettiği ayine çok sayıda Hıristiyan katıldı. Dualar edildi, ilahiler okundu, patrikhane bahçesinde bulunan Noel ağacı önünde hatıra fotoğrafları çekildi. Hatay'da yaşayan Hıristiyanlar ise Noel'i, aynı zamanda dünyanın ilk kiliselerinden biri olan mağara kilise St.
Pierre'deki ayinle kutladı. Ayini yöneten Papaz Dimitri Yıldırım "Noel'in Türkiye devletimize sağlık, huzur, bolluk, mutluluk getirmesini temenni ediyorum'' dedi.

Bilge ESER-Yaser ÇAPAROGLU