Kapkaç isyanı

Tunus'ta isyan ateşini yakan gencin ailesi İstanbul'a geldi. Anne-kız alışveriş yaparken kapkaça yakalandı. 2 çocuk hırsız İstinyePark'ta gözaltına alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2011 Güncelleme 16 Aralık 2011, 02:19
Kapkaç isyanı

İÇİNDEKİLER

Tunus'ta Arap Baharı'nın fitilini yakarak, diktatör Zeynel Abidin Bin Ali'nin devrilmesini sağlayan Muhammed Bouazizi'nin (27) annesi ve kız kardeşi, davet üzerine geldikleri İstanbul'da kapkaç şoku yaşadı. Tarihe geçen isyancı Muhammed'in kardeşi Leila ve annesi Mannoubia Bouazizi, 13 Aralık günü Mazlum-Der'in daveti üzerine İstanbul'a geldi. Anne-kız, kaybettikleri Bouazizi'nin hikayesini anlatacaktı. Fatih'te bir otele yerleşen ikili, evlilik hazırlığında bulunan Leila Bouazizi için alışverişe çıktı.

KAMERAYA YAKALANDILAR
Fevzipaşa Caddesi'nde bir mağazaya giren Leila Bouazizi, beğendiği elbiseyi denemek için kabine girdi. Çantasını da annesine emanet etti. Anne Mannoubia, kızını beklerken mağazada bir tabureye oturdu, çantayı da yere koydu. Bu sırada sırada elbiselere bakıyormuş gibi yapan çocuk yaştaki E.T. ile N.K., Mannoubia'ya ya yaklaştı ve çantayı alarak kaçtı. İçerisinde 200 Amerikan doları ile pasaportların bulunduğu çantanın çalındığını fark eden annekız, durumu mağaza sorumlusuna bildirdi. Güvenlik kameralarından kimlikleri tespit edilen 2 zanlı, ticari taksiyle gittikleri alışveriş merkezi İstinyePark'ta gözaltına alındı.

Ali ŞAHİN