Vatani görev

Özel Harekat Timleri, 7 PKK'lıyı inlerinde kıstırdı. Teröristler, ikna operasyonuyla teslim alındı. Bu sırada bir komutan 15 yaşındaki teröristi, parkasıyla ısıttı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2011 Güncelleme 13 Aralık 2011, 00:10
Vatani görev

İÇİNDEKİLER

Türkiye, terör bataklığını kurutmak için harekete geçti. Önemli operasyonlardan biri de geçtiğimiz hafta Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı Köyü'nde gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri, Sudurağı Köyü kırsalında bir grup teröristin mağarada kaldığını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen Jandarma Özel Harekat Timleri, şafak vakti teröristlerin kaldığı mağarayı çembere aldı. Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısı üzerine, 7 terörist teslim oldu.

BOMBA ATAN ÖLDÜRÜLDÜ
Ancak örgütün sözde sorumlularından olan "Serbest" kod adlı terörist, bombayla karşılık verince öldürüldü. Mağarada yapılan araştırmada ise 1 M-16 piyade tüfeği, 7 Kaleşnikof, bir Glock tabanca, Kandil'le görüşmede kullanılan bir büyük telsiz, bir gece görüş dürbünü, silahlara ait şarjör ile örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

CUDİ'DE DE YAŞANMIŞTI
Öte yandan operasyonla ilgili ortaya çıkan görüntüler, Türk askerinin şefkatini bir kez daha kanıtladı. Teröristler, önce yere yatırılarak üzerleri arandı. Bu sırada tim komutanı, terör örgütünün ağına düşen 15 yaşındaki bir teröriste, yardım etti. Komutan, kar nedeniyle çok üşüyen ve üzerinde de doğru dürüst bir giyeceği olmayan teröriste, önce parkasını verdi. Ardından da elini dizine koyarak destek verip, teselli etti. Teslim olan teröristler, ayrıca doktor kontrolünden geçirildi. Şırnak'ta da geçtiğimiz hafta Cudi Dağı'nda kıstırılan 3 terörist, komutanların ikna çabası sonucu teslim olmuştu.

KAOS ENGELLENDİ
Teslim olan 7 terörist arasında, örgütün sözde Erzurum Eyaleti Koordinatör yardımcısı olan Azad kod adlı terörist de vardı. Teröristin, 1995'te Hakkari Uzundere Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan, 10 askerin şehit olduğu eylem dahil 7 eyleme katıldığı belirtildi. Öte yandan grubun, üst düzey askerlere yönelik eylem hazırlığında oldukları öğrenildi.

Ömer ŞANLI