Güvenli soygun!

Bankaların para transferini yapan bir şirketin güvenlik görevlisi, aracın şoförünü etkisiz hale getirip, 2 milyon lirayla kayıplara karıştı. Zanlı, paralarla birlikte dün akşam polise teslim oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2011 Güncelleme 30 Kasım 2011, 01:31
Güvenli soygun!

İÇİNDEKİLER

İstanbul, akıl almaz bir soyguna ev sahipliği yaptı. Bankaların para transferini gerçekleştiren özel bir firmada çalışan güvenlik görevlisi, zırhlı aracın şoförünü etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 2 milyon lirayı alıp kayıplara karıştı. Soygun, dün 12.45'te meydana geldi. İddiaya göre, bankalara ait paraların transfer işini gerçekleştiren "Brinks" isimli güvenlik şirketinin 2 çalışanı, araçlarıyla Bursa ve Gölcük'teki bazı noktalardan yüklü miktarda para aldı ve İstanbul'a doğru yola çıktı.

ÇANTAYI GERİ GETİRDİ
Zırhlı araçta bulunan güvenlik görevlisi Erkan Çetin (28), TEM Otoyolu Sultanbeyli gişeleri yakınında şoför Hikmet Kahraman'dan (24) aracı durdurmasını istedi. Aracı park ettiren Çetin, şoförün ellerini ve ayaklarını iple bağladı. Daha sonra da 350 bin lira, 300 bin euro ve 50 bin Sterlin'den oluşan yaklaşık 1.5 milyon lirayı alıp yaya olarak kaçtı. Zırhlı araçta mahsur kalan Kahraman ise dişleriyle ipi keserek hemen polisi aradı. Çetin, dün akşam para dolu çantayla Sultanbeyli Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

Erdoğan YAPIK - Emrah GÜNEY