Ç'eti'n komşu

Eti'nin sahibi Firuz Kanatlı, evinin yanındaki kurumuş sedir ağacı yüzünden komşusu Serpil Tanker'le mahkemelik oldu. 'Ağaç villama düşebilir' diyen ünlü işadamı, 'Kesilsin' talebinde bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2011 Güncelleme 09 Kasım 2011, 01:35
Ç’eti’n komşu

İÇİNDEKİLER

Eti Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Kanatlı, ağaç kavgasına tutuştu. İstanbul Emirgan'da oturan ünlü işadamı ve eşi Gülay Kanatlı, villalarının yanındaki kurumuş sedir ağacının çatılarına düşebileceğinden tedirgin olarak komşuları mimar Serpil Tanker'den ağacı zararsız hale getirmesini istedi. Ancak Kanatlı çifti ve Tanker, daha önce de başka sorunlar yüzünden mahkemelik olmuştu.

RAPORLARI SUNDULAR
Ünlü işadamı, komşusuyla anlaşamadı! Bunun üzerine Tanker'e noter aracılığıyla ihtar çekti. Fakat ihtara yanıt alamadı. Kanatlı çifti de, bir kez daha mahkemenin yolunu tuttu. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran çift, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ağacın budanması yönünde rapor verdiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise ağaca müdahalenin Serpil Tanker tarafından yapılmasını istediğini anlattı.

'BİLİRKİŞİ DE ONAYLADI'
Verilen şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Serpil Tanker sınır komşumuzdur. Bahçesinde kurumuş bir sedir ağacı var. Konuyla ilgili atanan bilirkişi, ağacın 25-30 metre boyunda, tamamen kurumuş olduğunu, devrilmesi durumunda evimize zarar vereceğini tespit etti. Ağaç devrilirse, can ve mal kaybı açısından telafisi imkansız zararlar oluşacaktır. Mahkemeden, evimizin çatısına düşme tehlikesi bulunan bu ağacın zararsız hale getirilmesini, komşuluk hukukuna aykırılığın bir an önce giderilmesini talep ediyoruz."

10 YILLIK HUSUMET
Firuz Kanatlı ile Serpil Tanker, 10 yıl önce de karşı karşıya geldi. Tanker, Kanatlı'nın bahçesindeki kulübenin kaçak olduğunu ihbar edince yıkım kararı çıkmıştı. Kanatlı da, mimar Tanker'in tadilat yaptığı yerde tarihi bir çeşme bulunduğunu belirtti, inşaat durduruldu. Tanker'in yalısı 2010'da yıkıldı.


Neslihan KESKİN