PKK'ya Z darbesi

Pulitzer ödüllü ünlü gazeteci Seymour Hersh, son sınırötesi harekatla bölgesel gelişmeleri TAKVİM'e değerlendirdi:

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2011 Güncelleme 30 Ekim 2011, 01:09
PKK’ya Z darbesi

İÇİNDEKİLER

Pulitzer ödüllü ABD'li gazeteci Seymour Hersh, TAKVİM'e ilginç açıklamalarda bulundu. Hersh, PKK'nın ağır darbe aldığını ve Arap Baharı'nda Türkiye'nin çok önde olduğuna dikkat çekti.
İşte o açıklamalar:

* Kuzey Irak'ta neler oluyor?
Kod adı Z bölgesi olan Kuzey Irak'taki alan artık tamamen Türkiye'nin elinde... Bu bölge son derece stratejik bir öneme sahip. 30 yıldır İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri bu bölgeyi yönetiyordu. Artık bölge Türkiye'nin askeri ve sivil çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

* Z bölgesini açar mısınız?
Bu bölge, emekli Mossad ajanlarının PKK'ya eğitim verdiği yerdi.

* Türkiye, İsrail ilişkileri...
Elbette düzelecek... Çünkü İsrail, Türkiye ile düşman olmak istemiyor. Bir süredir yaşananlar, İsrail'in koalisyon hükümetinden kaynaklandı. İsrail, Türkiye'den özür dileyecek. Sadece şartların oluşması için zaman gerekli. Türkiye de özrü kabul edecek.

* Arap Baharı'nda ne olacak?
Türkiye, bölgede çok önemli adımlar attı. 2020'de bunu herkes görecek. Tunus, Mısır ve Libya'da Türk hakimiyeti başladı. ABD de bu bölgede Türkiye'nin yanında.

* Fransa ve Libya ortaklığı...
Libya, Fransa ve Fransızlar'ı sevmez. Sarkozy, gider Türkiye ile Fransa yeni bir döneme girer.

* Esad'ın geleceği...
Kaynaklarım, Suriye lideri Esad'ın sonunun geldiğini söyledi.. İran da Suriye'nin yanında değil. Sadece öyle görünüyor. Suriye Lideri Esad'ın sonu, Kaddafi gibi değil, Mubarek gibi
olacak.

Emre ŞAHİN