Ahiret soru'ları

Yargıtay'a başvuran Zabıt katibi adayları, mülakatta ter döktü. Penguenlerin dişinden, Titanik'te ölenlerin ismine kadar birbirinden ilginç sorulara yanıt vermeye çalıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2011 Güncelleme 29 Ekim 2011, 00:02
Ahiret soru’ları

İÇİNDEKİLER

Yargıtay'a "zabıt katibi" alımı için yapılan mülakatta fıkra gibi sorular soruldu! Bülent Ersoy'un kaç yılında ameliyatla kadın olduğundan, Atatürk'ün köpeğinin adına kadar ilginç sorularla karşılaşan adaylar, ağızlarını açmakta bile zorlandı.
Ankara'da 1-12 Ağustos'ta, zabıt katipliği için başvuran adaylar mülakata tabi tutuldu. 4 kişiden oluşan komisyon üyeleri, adaylara "genel kültür" soruları sordu!
Ancak soruların niteliği herkesi şaşırttı. İşte jürinin yanıt almaya çalıştığı sorulardan öne çıkanlar: Zıkkım nedir? Keops pramidinde kaç taş kullanılmıştır? Angut ne anlama gelir? Bülent Ersoy kaç yılında gerçekleştirilen ameliyatla kadın olmuştur? Penguenlerin dişleri var mıdır? Kuduz aşısını kim bulmuştur? Uzayda tüm gezegenler aynı yönde döner, ters yönde dönen gezegen hangisidir? Tavuğun yumurtladığı yere ne denir? Örümcek adamın annesinin adı nedir? Titanik gemisinde kaç yolcu vardı? Biliyorsanız hayatta kalanların isimlerinden üçünü sayınız? Atatürk'ün köpeğinin adı nedir? Ulubatlı Hasan kaç ok yedi?


Ersan Atar