Kaf'ayı oynattılar

Rehabilitasyon merkezinin açılışı işkenceye döndü. 62 ayı, yüksek sesten korkup kaçtı. 'Sultan' adlı aslan da depresyona girdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2011 Güncelleme 09 Ekim 2011, 00:00
Kaf’ayı oynattılar

İÇİNDEKİLER

Bursa'da hayvanlara özel yapılan bir rehabilitasyon merkezinin açılışı 3 saat sürünce, vahşi hayvanların psikolojisi bozuldu. Trajikomik olay, 16 yıl önce sokaklarda oynatılan 62 ayı ile bir otomobilde bulunan "Sultan" adlı aslanın barındığı, "Ovakorusu Ayı Barınağı"nda yaşandı. Barınağın içine inşa edilen Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı ise geçen Çarşamba günü yapıldı.

İŞKENCE GİBİ...
Açılış konuşmaları 3 saat sürünce olan hayvanlara oldu. Dev kolonlardan gelen sesler ve patlatılan konfetiler, hayvanları korkurttu. Tedirgin olan genç ayılar ormana kaçarken, "Sultan" adlı aslan ise kafesinde sürekli koştu.

DEPRESYONA GİRDİ
Bir barınak yetkilisi, hayvanların davranışlarının tören sonrası farklılaştığını belirtti. Yetkili, "Doğal yaşam alanını miting alanına dönüştürdük. Özellikle Sultan o günün etkisinden kurtulamıyor. Aslan iyice içine kapandı" dedi.

KORKU TÜNELi!
Hayvan barınağında yaşayan ayılar, sadece sesten rahatsız olmadı. Ziyaretçiler, yüksek sesten korkup kaçan ayılara armut fırlattı. Bazıları ise fotoğraf çekerek
hayvanları daha da korkuttu.



Tuna ÇAM