Enkaz yedi

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne yol açan kaza, demir parmaklıklara ulaştı! Aralarında helikopterin beynini söken 2 askerin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2011 Güncelleme 03 Ekim 2011, 00:00
Enkaz yedi

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ın Keş Dağı'nda meydana gelen kazada, önemli bir viraj daha alındı. 25 Mart 2009'da Keş Dağı eteklerinde düşen helikopterin enkazından tutuklamalar çıktı! BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişiye mezar olan helikopterin pervanesi, 7 kişiye çarptı. Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma, tutuklamalara yol açtı. Kazaya yönelik soruşturma kapsamında 4'ü muvazzaf astsubay, 3'ü de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 7 kişi tutuklandı.

FERİDUN SENEN DE VAR
Sivil Havacılık'ın kaza kırım ekibinden olan Feridun Senen, Kerem Mumcuoğlu, Şıhmehmet Sevdim ile muvazzaf subaylar Nusret Memiş, Nedim Bakırhan, Cemal Şahin ve Aydın Özsıcak cezaevine konuldu.
Tutuklanan askerlerden Özsıcak ile Memiş'in, enkazda cihaz söktükleri iddia edilen askerler olduğu belirtildi. Bu arada tutuklamalara giden süreç, enkazın beynini söken 4 askerin görüntülerinin ortaya çıkmasıyla başlamıştı. Görüntüler üzerine Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile geçtiğimiz hafta 5 ilde operasyon düzenlenmişti. Operasyonda 16 kişi gözaltına alınmış, 4 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

İNCİRLİK'E BAKSINLAR
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayla ilgili önemli bir iddiada bulundu. Özdağ, kaza anında İncirlik Üssü'ndeki radarların açık olduğunu söyledi. Özdağ, şöyle devam etti: "Bütün dikkatleri İncirlik Üssü'ndeki radarlara çekmek istiyorum. Çünkü buradaki radarlar incelendiğinde olayın daha net ve şeffaf bir şekilde ortaya çıkacağını tahmin ediyorum."


Tahir ÖZÇELİK