Vatan her yerdir

Türkiye, altı kahramanına ağladı. Karakol komutanı olan Şehit Erdal Canbulat'tan geriye ise hafızalara kazınacak şu söz kaldı: Vatan toprağı her yerdir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2011 Güncelleme 26 Eylül 2011, 00:00
Vatan her yerdir

İÇİNDEKİLER

Şehadet haberi, tez ulaştı! Acı önce İzmir'in yüreğini yaktı. Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın (41) İzmir'deki baba ocağında gözyaşları sel oldu. Canbulat'ın 2 ay önce Kütahya'dan "Vatan toprağı her yerdir" diyerek kendi arzusuyla Siirt'e gittiği öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası Canbulat bugün toprağa verilecek. Aynı saldırıda şehit düşen Önder Turgay'ın İzmir'deki ailesi de acı haberle sarsıldı. Mardinli Turgay ailesinin, 8 yıl önce İzmir'e göç ettiği öğrenildi. Baba Abdülkadir Turgay, "Artık gençler ölmesin" diye isyan etti.

BAYRAMI BEKLİYORDU
İzmir şehitlerini bağrına basarken gözyaşları Antalya'ya aktı. Şehit Adem Yörük'ün terhisine 35 gün kala şehit olduğu öğrenildi. Pervari'deki saldırı Karadeniz'e de karalar bağlattı. Sinoplu şehit er Ömer Dursun'un (21) İstanbul'daki evine ateş düştü. Şehit askerin ağabeyi Bayram Dursun "Kurban Bayramı sonrası terhis olacaktı. 5 gün önce konuştuğumda 'Buralar sakin' demişti" diye konuştu. Ve acı Siirt'in komşusu Şırnak'ı da yaktı. Şehit Recep Gök'ün şehadet haberi köyüne tez ulaştı. Köy korucusu olan baba Hüseyin Gök, "Recep köyümüzün 10. şehidi" dedi.

KEZBAN'INA KAVUŞAMADI
Hüznün diğer bir adresi de Konya oldu. Şehit Er Halil İbrahim Türkmen'in (21) askere gitmeden önce nişanlandığı ve dönüşte evlenmeyi planladığı öğrenildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Fadime Türkmen, sinir krizleri geçirdi. Nişanlısını cennete uğurlayan Kezban Göktaş da gözyaşlarına boğuldu. Genç kız, "O beni hiç kimseye emanet etmezdi. Şimdi bırakıp nerelere gitti?" diye feryat etti.