Öğretmenleri kalkan yaptılar

Belenoluk Jandarma Karakolu'na saldıran hainler ateş altında kalınca okul lojmanına sızdı. Kapıları kırıp içeri giren teröristler, öğretmenler ile ailelerini canlı kalkan yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2011 Güncelleme 26 Eylül 2011, 00:59
Öğretmenleri kalkan yaptılar

İÇİNDEKİLER

Acı haber bu kez Siirt Pervari'den geldi. Hainler önceki akşam Pervari'ye bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu'na saldırdı. Çatışmada 6 askerimiz şehit olurken, terörün hain yüzü ayrıntıda saklıydı. Bir grup terörist önceki akşam roketatar ve uzun namlulu silahlarla 50 askerin bulunduğu Belenoluk Karakolu'na saldırdı. Karakolu canları pahasına savunan askerler, teröristleri dağıttı. Çıkan çatışmada 6 askerimiz şehit olurken çok sayıda terörist de öldürüldü. Bir grup terörist ise 10'u kadın 16 öğretmenin çocuklarıyla birlikte kaldığı lojmanlara sızdı.

Okul binası ile lojman giriş katına giren hainler, karakolu yoğun ateş altına aldı. Karakoldaki kahramanlar ise öğretmenlere zarar gelmemesi için bir süre buradaki teröristlere ateş açamadı. İlköğretim okulu lojmanında bir anda kendilerini can pazarında bulan öğretmenlerden biri, dehşet saatlerini şöyle anlattı: "İki katlı lojmanda hep birlikte tuvalete ve banyolara saklandık. Okulun kapılarını kırıp içeriye giren teröristler buradan da ateş etti. Karakoldaki askerler lojmandaki öğretmenleri korumak için kendilerine buradan ateş eden teröristlere uzun süre karşılık vermedi. Bunu sadece bizleri korumak için yaptılar. Çok zor bir geceydi. Ölümle burun buruna geldik."

Özgür CEBE-Nadir UYSAL-Adem DURMAZ-Özgür SARI